פסטה פפרדלה טרייה ברוטב פטריות יער, מנה חורפית מעולה לימים קרים, לאלו שאינם מתעקשים על עונתיות ניתן להשיג פטריות יער לאורך כל השנה, עקבו אחר השף דוד שושן במתכון הוידאו
מרכיבים ל: 4 סועדים:
400 גרם בצק פסטה טרייה (עם ביצים)
לרוטב:

2 בצלים בינוניים
600 גרם פטריות יער (אפשר ורצוי לערבב סוגים שונים)
100 גרם חמאה
רבע כוס יין לבן
פרמג'אנו
מלח
פלפל שחור
אופן הכנת הבצק:
להכנת בצק פסטה טרי צפו במתכון הנפרד.
מרדדים את הבצק (ראו וידאו) במכונה לשתי דרגות עובי מעל לרידוד המינימלי שלה.
חותכים את דפי הפסטה לאורך של כ: 25 ס"מ ולרצועות ברוחב של כ: 2 ס"מ.
מקמחים היטב ומניחים על מגש בצד.
אופן הכנת הרוטב:
קולפים את הבצלים ופורסים לפרוסות דקות.
חוצים את הפטריות וחותכים לרבעים או לשישיות (תלוי בגודל).
ממיסים מחצית מהחמאה במחבת רחבה על להבה בינונית. צולים את הבצל עד שמתקרמל קלות.
מוסיפים פנימה את הפטריות וצולים כ: 4-5 דק' תוך כדי ערבוב מדי פעם.
מוסיפים את היין הלבן, מנמיכים את הלהבה ומאדים את היין.
מוסיפים מעט מלח (לא להגזים כיוון שאנחנו נשתמש במעט מי בישול צלוחים לאחר מכן)
Comments