top of page

ריזוטו אספרגוס

+ באיטליה
Sunday, July 9, 2023

זמן קריאה

חיפוש

אחד ממנות הריזוטו המפורסמות היא זו עם האספרגוס, מנה אביבית שהפכה למנה אותה אוכלים לאורך כל השנה


ריזוטו כולם מכירים, אך האם כבר טעמתם ריזוטו עם אספרגוס טרי? אם לא זהוי ההזדמנות שלכם, השף דוד שושן מכין את מנת הריזוטו הקלאסית הזו לפי הספר, צפו במתכון לריזוטו אספרגוס מושלם.




מצרכים ל - 4 סועדים:

300 גר' אורז לריזוטו

1 בצל בינוני

חצי צרור אספרגוס

1 ליטר ציר ירקות

חמאה

פארמיג'נו

מלח


אופן ההכנה:

מסירים את החלק התחתון והסיבי של האספרגוס.

קוטמים את חלקו העליון (הפרחים) ומניחים בצד.

קולפים את החלק החיצוני של גבעולי האספרגוס וקוצצים דק.

קוצצים את הבצל.


ממיסים ככף חמאה במחבת ומטגנים בעדינות את הבצל והאספרגוס עד שמתרככים, נזהרים שלא לשרוף אותם.

מעבירים את הבצל והאספרגוס לקערה.

באותה המחבת ממיסים כף חמאה נוספת וקולים את האורז עד שמתחמם.

יוצקים פנימה מציר הירקות עד לגובה של כחצי ס"מ מעל לאורז.

מבשלים את האורז על להבה נמוכה עד שסופג את הציר ומוסיפים את הבצל והאספרגוס המבושלים.

מוסיפים מעט מלח ומערבבים.

מוסיפים עוד ציר ומבשלים עד שהאורז מגיע לדרגת אל דנטה (חלקו הפנימי של הגרגר צריך להיות מעט קשה).

מוסיפים חמאה קרה (כ: 2 דקות) וכ: 3 כפות של פארמיג'נו מגורר ומערבבים היטב.

טועמים ומתבלים במעט מלח אם יש צורך.

ניתן לפרוס את פרחי האספרגוס או לחתוך אותם למקלונים ולהוסיף לריזוטו

** מי שמעונין במרקם רך יותר יכול לחלוט את האספרגוס.

מגישים את הריזוטו בצלחות שטוחות.

ניתן לתבל עם מעט פלפל שחור גרוס מעל.


ריזוטו אספרגוס
ריזוטו אספרגוס- צילום: יערה פרנס


395 צפיות0 תגובות

פוסטים קשורים

פסטה (טרייה) בלימון
Sunday, July 9, 2023
ריזוטו אספרגוס
Sunday, July 9, 2023
פסטה בתנור ברוטב פלפלים
Sunday, July 9, 2023
ניוקי תפוחי אדמה ברוטב עגבניות צלויות ומוצרלה (אלה סורנטינה)
Sunday, July 9, 2023
פיצה ביתית בתבנית
Sunday, July 9, 2023
סלט פסטה, פסטו עגבניות מיובשות ואורוגולה
Sunday, July 9, 2023
ניוקי פריטי ממולאים ריקוטה ופיסטוק
Sunday, July 9, 2023
חציל בכרכרה - מתכון
Tuesday, May 24, 2022
מתכון לפסטה פיצ'י אראבייטה
Tuesday, May 17, 2022
המטוגנים של רומא - מתכון לסופלי
Tuesday, March 29, 2022
פלאן פרמזן
Tuesday, March 22, 2022
ספגטי קאצ'ו אה פפה
Wednesday, March 9, 2022
מתכון לקנדרלי
Tuesday, February 8, 2022
פנקוטה
Monday, February 7, 2022
לזניה תרד ופסטו
Tuesday, January 25, 2022
על שוקולד וביצי הפתעה בחג הפסחא בטוסקנה
Saturday, December 11, 2021
מאפה ארטישוק ירושלמי וקייל
Saturday, December 11, 2021
בציר ענבים ומתכון עוגת קברנה סוביניון
Saturday, December 11, 2021
זוג מתכונים - פארינטה ופאנלה
Monday, November 15, 2021
סלט שומר ותפוז
Tuesday, July 6, 2021
רביולי עשבים עם רוטב אגוזים
Tuesday, July 6, 2021
פשטידת גבינות ותרד
Tuesday, July 6, 2021
ניוקי אלה רומאנה על קרם אפונה
Tuesday, July 6, 2021
פסטו פול - Marò
Tuesday, July 6, 2021

עשוי לעניין אותך

דוד שושן | שף

1

מתעניינים

עליך להתחבר על מנת לצפות בתוכן זה

ההרשמה לאתר בחינם.

התחברות | הרשמה
bottom of page