אחד ממנות הריזוטו המפורסמות היא זו עם האספרגוס, מנה אביבית שהפכה למנה אותה אוכלים לאורך כל השנה
ריזוטו כולם מכירים, אך האם כבר טעמתם ריזוטו עם אספרגוס טרי? אם לא זהוי ההזדמנות שלכם, השף דוד שושן מכין את מנת הריזוטו הקלאסית הזו לפי הספר, צפו במתכון לריזוטו אספרגוס מושלם.
מצרכים ל - 4 סועדים:
300 גר' אורז לריזוטו
1 בצל בינוני
חצי צרור אספרגוס
1 ליטר ציר ירקות
חמאה
פארמיג'נו
מלח
אופן ההכנה:
מסירים את החלק התחתון והסיבי של האספרגוס.
קוטמים את חלקו העליון (הפרחים) ומניחים בצד.
קולפים את החלק החיצוני של גבעולי האספרגוס וקוצצים דק.
קוצצים את הבצל.
ממיסים ככף חמאה במחבת ומטגנים בעדינות את הבצל והאספרגוס עד שמתרככים, נזהרים שלא לשרוף אותם.
מעבירים את הבצל והאספרגוס לקערה.
באותה המחבת ממיסים כף חמאה נוספת וקולים את האורז עד שמתחמם.
יוצקים פנימה מציר הירקות עד לגובה של כחצי ס"מ מעל לאורז.
מבשלים את האורז על להבה נמוכה עד שסופג את הציר ומוסיפים את הבצל והאספרגוס המבושלים.
מוסיפים מעט מלח ומערבבים.
מוסיפים עוד ציר ומבשלים עד שהאורז מגיע לדרגת אל דנטה (חלקו הפנימי של הגרגר צריך להיות מעט קשה).
מוסיפים חמאה קרה (כ: 2 דקות) וכ: 3 כפות של פארמיג'נו מגורר ומערבבים היטב.
טועמים ומתבלים במעט מלח אם יש צורך.
ניתן לפרוס את פרחי האספרגוס או לחתוך אותם למקלונים ולהוסיף לריזוטו
** מי שמעונין במרקם רך יותר יכול לחלוט את האספרגוס.
מגישים את הריזוטו בצלחות שטוחות.
ניתן לתבל עם מעט פלפל שחור גרוס מעל.
Comments