top of page

מתכון לקנדרלי

+ באיטליה
Tuesday, February 8, 2022

זמן קריאה

חיפוש

עודכן: 26 באוג׳ 2022

מנה המזכירה לנו את הקניידלך במטבח האשכנזי, ואכן היא מגיעה מהמטבח הצפון איטלקי של הרי הדולומיטים, בגבול אוסטריה. קנדרלי (קנודל בגרמנית) היא מנה עם השפעות צפון אירופאיות אך איטלקית לגמרי, צפו בהכנתה כמו בצפון איטליה מידיו של השף דוד שושן


ממש כמו הקניידלך מקמח המצה רק מתרד וריקוטה. מתכון שמגיע מצפון איטליה ולו שורשים אוסטריים וגרמניים. מומלץ לבשל בציר ירקות עשיר ולהגיש באותו הציר. אם מעוניינים להכין ולבשל ביום למחרת מומלץ לחלוט במים או בציר, לצנן ולשמור במקרר.



מתכון ל: 20 יחידות


1 קג תרד טרי

1 בצל לבן

50 גר' חמאה (2 כפות)

250 גר' ריקוטה (1 חבילה)

75 גר' פרמז'ן מגורר (4\3 כוס)

3 ביצים

2 כוסות פירורי לחם

5 גר' מלח – 1 כפית

4\1 כפית אגוז מוסקט טחון.




אופן ההכנה:


בסיר ממיסים את החמאה.
קנדרלי - צילום: סאמואלה מלפאטי

פורסים את הבצלים לפרוסות דקות וצולים על אש נמוכה כ5 דק' תוך כדי ערבוב.
מוסיפים את התרד, מערבבים ומכסים. מניחים להתבשל כ15 דק' תוך כדי ערבוב מדי פעם.
מסירים את המכסה וממשיכים לבשל כ: 10 דק' נוספות. משתדלים שרוב הנוזלים יצטמצמו.
מסירים מהסיר ומניחים על מסננת מעל קערה להגרת הנוזלים.
כאש התרד הצטנן טוחנים במעבד מזון עם שאר המרכיבים עד לקבלת מרקם חלק ומוצק יחסית.
מגלגלים לכדורים של 30 גר' לערך.
ניתן לחלוט בציר ולהגיש או לחלוט, לצנן ולשמור בקירור כיומיים.
269 צפיות0 תגובות

פוסטים קשורים

Comments


פסטה (טרייה) בלימון
Sunday, July 9, 2023
ריזוטו אספרגוס
Sunday, July 9, 2023
פסטה בתנור ברוטב פלפלים
Sunday, July 9, 2023
ניוקי תפוחי אדמה ברוטב עגבניות צלויות ומוצרלה (אלה סורנטינה)
Sunday, July 9, 2023
פיצה ביתית בתבנית
Sunday, July 9, 2023
סלט פסטה, פסטו עגבניות מיובשות ואורוגולה
Sunday, July 9, 2023
ניוקי פריטי ממולאים ריקוטה ופיסטוק
Sunday, July 9, 2023
חציל בכרכרה - מתכון
Tuesday, May 24, 2022
מתכון לפסטה פיצ'י אראבייטה
Tuesday, May 17, 2022
המטוגנים של רומא - מתכון לסופלי
Tuesday, March 29, 2022
פלאן פרמזן
Tuesday, March 22, 2022
ספגטי קאצ'ו אה פפה
Wednesday, March 9, 2022
מתכון לקנדרלי
Tuesday, February 8, 2022
פנקוטה
Monday, February 7, 2022
לזניה תרד ופסטו
Tuesday, January 25, 2022
על שוקולד וביצי הפתעה בחג הפסחא בטוסקנה
Saturday, December 11, 2021
מאפה ארטישוק ירושלמי וקייל
Saturday, December 11, 2021
בציר ענבים ומתכון עוגת קברנה סוביניון
Saturday, December 11, 2021
זוג מתכונים - פארינטה ופאנלה
Monday, November 15, 2021
סלט שומר ותפוז
Tuesday, July 6, 2021
רביולי עשבים עם רוטב אגוזים
Tuesday, July 6, 2021
פשטידת גבינות ותרד
Tuesday, July 6, 2021
ניוקי אלה רומאנה על קרם אפונה
Tuesday, July 6, 2021
פסטו פול - Marò
Tuesday, July 6, 2021

עשוי לעניין אותך

דוד שושן | שף

1

מתעניינים

עליך להתחבר על מנת לצפות בתוכן זה

ההרשמה לאתר בחינם.

התחברות | הרשמה
bottom of page