השף דוד שושן מכין את הפוקאצ'ה המקורית מהעיר ג'נובה, תפוחה עשירה בשמן זית.
מצרכים לפוקאצ'ה אחת:
330 גר' קמח לבן (עדיף מניטובה שמכיל מעט יותר גלוטן)
110 גר' מים פושרים
110 גר' חלב
12 גר' שמרים טריים
5 גר' סירופ לתת (אפשר להחליף בדבש או סילאן)
5 גר' מלח
25 גר' שמן זית ועוד 25 גר' שמן זית לתבנית.
ענף רוזמרין
אופן ההכנה:
בקערת מיקסר מערבבים את החלב, המים והשמרים (עדיף לפורר) ובעזרת וו לישה לשים במהירות בינונית עד שהשמרים נמסים לחלוטין.
מוסיפים את הקמח בהדרגה תוך כדי לישה.
מוסיפים את סירופ הלתת (סילאן/דבש).
מוסיפים את המלח.
מוסיפים את השמן (כשהבצק מתחיל להתאחד).
ממשיכים ללוש עד לקבלת בצק חלק.
מוציאים את הבצק מקערת הלישה ועל משטח עבודה מקומח ממשיכים ללוש ידנית כדקה.
יוצרים כדור ומניחים בקערה מקומחת. מכסים במגבת או בניילון נצמד ומתפיחים כחצי שעה עד שמכפיל את הנפח.
מניחים נייר אפייה על תבנית ויוצקים שני שליש מהשמן שנותר ומפזרים אותו באופן אחיד על התבנית. מניחים את הבצק ויוצקים עליו את שליש השמן הנותר. בעזרת הידיים מרדדים את הבצק באופן אחיד על גבי התבנית.
מכסים שוב ומניחים להתפחה כחצי שעה.
מחממים תנור ל 180 מעלות (עדיף ללא אוורור)
כשהבצק הכפיל את נפחו יוצקים מעט שמן זית ובעזרת האצבעות יוצרים גומות קטנות בבצק. מפזרים עליו מעט מלח ואת עלי הרוזמרין.
אופים בתנור (עדיף בתחתית) כ 20 דקות.
Comments