top of page

מתכון לגריסיני

+ באיטליה
Tuesday, July 6, 2021

זמן קריאה

חיפוש

עודכן: 27 באוג׳ 2022

מי לא מכיר גריסיני? מקלות אפויים במקור מהעיר טורינו, מתאים כפתיח לכל ארוחה יחד עם נקניקים וגבינות, כשמכינים את המקלות האלה בבית ההבדל בטעם הוא עצום, עקבו אחר המתכון של השף דוד שושן לגריסיני מושלמים



כ-20 גריסיני:

  • 350 גר' קמח לבן (טחינה 0 או 1)

  • 180 מים פושרים (חשוב שיהיו פושרים)

  • 9 גר' שמרים טריים או 3 גר' שמרים יבשים

  • 3 גר' סירופ לתת (ניתן להשתמש בסילאן או דבש)

  • 30 גר' שמן זית

  • 5 גר' מלח


גריסיני - צילום: דוד שושן


אופן ההכנה:

בקערת מיקסר עם וו לישה מתחילים עם המים והשמרים ומערבבים אותם עד שהשמרים נמסים לחלוטין, תוך כדי תנועה מוסיפים את הקמח וממשיכים ללוש.


מוסיפים את סירופ הלתת (או הסילאן/דבש) כשהמיקסר במהירות בינונית נמוכה.


מוסיפים את המלח, מוסיפים את שמן הזית כשהבצק אחיד אך לא מדי (הכוונה שכבר שרוב החומרים התאחדו לבצק אך הוא לא חלק), ממשיכים ללוש עד שהבצק חלק. מעבירים למשטח עבודה ולשים ביד כדקה.


מעבירים לקערה מקומחת להתפחה (כחצי שעה בטמפ' החדר כ: 22 מעלות).


מרדדים את הבצק, לשים פעמיים ומעצבים לצורת מלבן בגובה 1 ס"מ.

מניחים ניילון נצמד על המשטח, מניחים את הבצק עליו ועוטפים את הבצק מלמעלה עם ניילון נצמד (כל הבצק צריך להיות עטוף בניילון כדי שלא יתייבש בהתפחה השנייה.

מתפיחים שוב לכחצי שעה.


מחממים תנור (עדיף עם טורבו) ל: 200 מעלות.


פורסים את הבצק לרצועות צרות (ס"מ רוחב) ומגלגלים על המשטח תוך כדי מתיחה לצדדים עד שנוצרים הגריסיני.

מניחים בתבנית על נייר אפיה ומורחים בשמן זית עם מעט מלח.

אופים כ: 15 דקות. (עדיף 10 ואז לסובב את התבנית ועוד 5 דקות על מנת שתהיה אפייה אחידה)

דגשים:

במידה והגריסיני יוצאים ארוכים מאורך התבנית, עדיף לחצות את הבצק לפני הרידוד. חשוב שהגריסיני יהיו אחידים לכל אורכם כדי שיאפו בצורה אחידה.

380 צפיות0 תגובות

פוסטים קשורים

סלט כוסמין קייצי
Monday, July 17, 2023
קאפונטה סיציליאנית
Sunday, July 9, 2023
עוגת תפוזים ושקדים רומאית
Tuesday, March 15, 2022
מרק ריבוליטה
Tuesday, March 1, 2022
ספגטי אליו אוליו פפרונצ'ינו ‏
Tuesday, February 1, 2022
מרק מינסטרונה
Wednesday, January 19, 2022
נפלאות השום האדום
Saturday, December 11, 2021
ליקוט ערמונים וקרם כתום
Saturday, December 11, 2021
זוג מתכונים - פארינטה ופאנלה
Monday, November 15, 2021
סלט שומר ותפוז
Tuesday, July 6, 2021
פסטו פול - Marò
Tuesday, July 6, 2021
צָ'אוּדֶדָה - סלט ארטישוק ותפוח'א
Tuesday, July 6, 2021
פאנצנלה - סלט טוסקני
Tuesday, July 6, 2021
ספינצ'ונה - מאפה סיצילאני
Tuesday, July 6, 2021
קולורג'יונס - פסטה
Tuesday, July 6, 2021
ארטישוק משומר
Tuesday, July 6, 2021
ניוקי תפוחי אדמה
Tuesday, July 6, 2021
פסטו רוסו (אדום)
Tuesday, July 6, 2021
פסטו אלה ג'נובזה
Tuesday, July 6, 2021
חמוצים איטלקים
Tuesday, July 6, 2021
אורקייטה קון צ'ימה די ראפה - פסטה
Tuesday, July 6, 2021
פסטה ברוטב עגבניות
Tuesday, July 6, 2021
פסטה צ'צ'י (ברוטב חומוס)
Tuesday, July 6, 2021
מתכון לגריסיני
Tuesday, July 6, 2021

עשוי לעניין אותך

דוד שושן | שף

1

מתעניינים

עליך להתחבר על מנת לצפות בתוכן זה

ההרשמה לאתר בחינם.

התחברות | הרשמה
bottom of page