top of page

חמוצים איטלקים

+ באיטליה

זמן קריאה

חיפוש

עודכן: 8 בפבר׳ 2022

להכין חמוצים איטלקים בדיוק כמו באיטליה, צעד צעד כולל עיקור הצנצנת, השף דוד שושן מסביר בקפידה את כל התהליך. מגישים לפני כנשנוש לפני הארוחה או כמו האיטלקים ליד נקניקים ובשרים מיושנים.



צנצנת של 1.5 ליטר.


מצרכים למשרה:

  • 1 ליטר מים

  • 2\1 ליטר חומץ יין לבן

  • 30 גר' סוכר

  • 30 גר' מלח

  • 3-4 עלי דפנה

  • 5-6 גרגרי ערער

  • 5-6 גרגרי פלפל שחור


ירקות

  • 1 פלפל אדום

  • 1 בצל בינוני

  • 1 ענף סלרי

  • 1 גזר

  • 2\1 כרובית בינונית

  • 1 זוקיני

  • 2-3 שיני שום


חמוצים איטלקים (ג'ארדיניירה) - צילום: דוד שושן

אופן ההכנה


שוטפים היטב את כל הירקות (עדיף לחטא באמצעות סודה לשתייה)
ממלאים סיר במים ובחומץ. מוסיפים את כל רכיבי המשרה ומביאים לרתיחה.
חותכים את הגזר לפרוסות בעובי 2\1 ס"מ. מפרידים את פרחי הכרובית.
חותכים את הבצל לפרוסות בינוניות
קולפים את השום, שמים את כל הירקות הללו בקערה אחת.
חותכים את הפלפל לרצועות.
חותכים את הזוקיני לפרוסות בעובי 2\1 ס"מ
מניחים את הירקות הללו בקערה נפרדת.
כאשר המשרה רתח מכניסים פנימה את הירקות הקשים (כרובית, גזר, בצל ושום) ומבשלים כ-4 דק'.
מכניסים לבישול את שאר הירקות ומבשלים כ-4 דק' נוספות.
מסננים החוצה את הירקות והתבלינים ושומרים את נוזל המשרה.
עיקור הצנצנת:
בסיר גדול מרתיחים מים ומכניסים פנימה את הצנצנת, המכסה ושאר החלקים (אם יש) שבהם נשתמש לשימור החמוצים. מרתיחים כ15 דק' ומוודאים שכל החלקים נמצאים בתוך המים.
לאחר מכן ובעזרת מלקחיים (שגם אותם יש לעקר) מוציאים את הצנצנת ושאר החלקים ומרוקנים אותם מהמים.
בשלב הזה אין לגעת עם הידיים באף חלק פנימי שיבוא במגע עם המזון.
מסדרים בתוך הצנצנת את הירקות ועליהם מוזגים את המשרה עד לכיסוי מלא.
סוגרים את הצנצנת ונותנים לה להתקרר בטמפ' החדר (20 מעלות לערך).
את החמוצים ניתן לשמור בחוץ עד כחודש ומרגע הפתיחה יש לשמור במקרר.
בכל מקרה בו יש תסיסה\מצטבר עובש בחלק העליון\ נוזל השימור הופך צמיגי ו\או כל שינוי בצבע או במרקם התוכן – יש להשליך את הצנצנת.


98 צפיות0 תגובות

פוסטים קשורים

עשוי לעניין אותך

1

מתעניינים

עליך להתחבר על מנת לצפות בתוכן זה

ההרשמה לאתר בחינם.

התחברות | הרשמה
bottom of page