top of page

ראגו אלה בולונייזה

+ באיטליה
Tuesday, July 6, 2021

זמן קריאה

חיפוש

עודכן: 26 באוג׳ 2022

כשמו המעיד עליו מגיע רוטב הראגו בולונייזה מהעיר בולוניה, למרות שלכל אזור באיטליה יש רוטב בשר (ראגו) משלו, דווקא זה מהעיר בולוניה עשה לו שם עולמי. אחד המאפיינים שלו הוא הבישול הארוך ועומק טעמיו. השף דוד שושן מכין את הרוטב בגרסת הבקר בלבד המתאימה למטבח הישראלי


למנה המושלמת - צפו במתכון הוידאו ל: פסטה טרייה עם ביצים, כפי שאוכלים את המנה בעיר בולוניה.



מצרכים:

  • 300 גר' בשק בקר טחון עם 20% שומן.

  • 1 בצל

  • 1 גזר

  • 1 ענף סלרי

  • 2\1 כוס יין לבן

  • 300 גר' עגבניות מרוסקות

  • 200 מ"ל ציר בקר - למתכון נפרד

  • מלח

  • פלפל

  • שמן זית


הראגו בלונייזה לקראת סיום הבישול - צילום: דוד שושן

אופן ההכנה:

מחממים מצלית נמוכה עם 2 כפות שמן זית על להבה נמוכה.


קוצצים את הבצל, הגזר והסלרי דק, מוסיפים אל תוך המצלית ומערבבים היטב.


מטגנים על אש נמוכה את הירקות כ-15 דקות ודואגים לערבב מדי כמה דקות על מנת שלא יתקרמלו.


מוסיפים את הבשר הטחון , מעלים מעט את הלהבה וממשיכים לבשל. מפוררים את הבשר באמצעות כף עץ תוך כדי הבישול (כ-10 דק').


מוסיפים פנימה את היין ואת הציר, מערבבים, מכסים ומנמיכים את הלהבה. מבשלים כשעה. מדי פעם מסתכלים לראות שהנוזלים לא הצטמצמו מדי. במידה וכן, מוסיפים מעט מים חמים.


מוסיפים את העגבניות וממשיכים לבשל על אש נמוכה כשעתיים נוספות.

טועמים כחצי שעה לפני הסיום ומתבלים במלח ופלפל.

מסירים מהאש ומצננים.


מומלץ לאכול לאחר יום או שניים לטעמים עמוקים יותר.

326 צפיות0 תגובות

פוסטים קשורים

קציצות עם ארטישוק
Monday, July 17, 2023
סקלופינה אל לימונה - פרוסות עגל בלימון
Monday, July 17, 2023
פרוסות בקר ברוטב פיצאיולה
Sunday, July 9, 2023
כדורי ארנצ'יני - מתכון
Monday, May 9, 2022
עוף הציידים
Tuesday, February 22, 2022
ביקור אצל השף פרדיני
Saturday, December 11, 2021
ראגו אלה בולונייזה
Tuesday, July 6, 2021
פאסטלי אין ברודו - מרק פסטה
Tuesday, July 6, 2021
קרפצ'ו בקר עם פרמזן קריספי
Tuesday, July 6, 2021
פסטה אלה קרבונרה
Tuesday, July 6, 2021
אוסובוקו אלה מילאנזה
Tuesday, July 6, 2021
כבד בקר בסגנון ונציאני
Tuesday, July 6, 2021
צלי בקר איטלקי ביין
Tuesday, July 6, 2021
ציר בשר - מתכון
Tuesday, July 6, 2021
פרוסות בשר בקר בשמן זית
Tuesday, July 6, 2021
כריסטמס טיים
Tuesday, December 1, 2020

עשוי לעניין אותך

דוד שושן | שף

1

מתעניינים

עליך להתחבר על מנת לצפות בתוכן זה

ההרשמה לאתר בחינם.

התחברות | הרשמה
bottom of page