מתכון בסיס שחובה לדעת על מנת לבשל מנות רבות, ציר בשר קלאסי שניתן להקפיא ולהשתמש, למשל במנות כמו צלי בקר בסגנון איטלקי, מרק טורטליני ועוד רבות, לימדו להכין ציר בשר אמיתי כמו במסעדה, השף דוד שושן מסביר שלב אחר שלב את המתכון
מצרכים ל-2 ליטר ציר:
1 ק"ג' עצמות בקר
1 בצל גדול
2 גזרים
2 גבעולי סלרי
אופן ההכנה:
מחממים תנור ל-200 מעלות.
מניחים את העצמות על תבנית ואופים כ-40 דקות.
לאחר שהעצמות נאפו מניחים אותן בסיר גדול (6 ליטר בערך) וממלאים במים.
מביאים לרתיחה עדינה ומקפים את הקצף שנוצר על פני המים.
לאחר כ-30 דקות מכניסים פנימה את הירקות ומבשלים על אש נמוכה עד שהנוזל מצטמצם בחצי.
אם מתכוונים להשתמש בציר מיד ניתן גם להמליח אותו, אחרת אני ממליץ להשאיר אותו ללא מלח.
מסננים החוצה את העצמות והירקות ומעבירים לכלי אחסון.
Opmerkingen