מנה מסורתית מצפון איטליה של פרוסות לחי בקר בבישול איטי המוגשות ברוטב סמיך, עשוי ציר בקר וירקות. לא מה שחשבתם על אוכל איטלקי? נכון זה צפון איטליה!
השף דוד שושן מסביר איך להכין את המנה הטעימה והמיוחדת הזו שרק מקומיים מהעיר ברשה מכירים, בשר בקר נימוח בפה עם רוטב מושלם, הנה הבקר בשמן זית - Manzo all'olio.
מצרכים ל-4 סועדים:
2 נתחי לחי בקר
1 בצל בינוני
1 גזר
1 ענף סלרי
1 זוקיני
4 פילה אנשובי
מעט לחם יבש (עדיף לחם מחמצת)
שמן זית
אופן ההכנה:
מנקים היטב את נתחי הבשר מגידים חיצוניים. אין צורך להסיר גידים פנימיים.
מחממים סיר עמוק ויוצקים פנימה 2 כפות שמן זית.
צולים את נתחי הבשר היטב משני הצדדים.
מכסים את הנתחים במים עד לגובה של 5 ס"מ מעל הנתחים ומביאים לרתיחה איטית.
מסירים כל קצף שמצטבר על פני המים בזמן הבישול.
חותכים גס את הבצל, הגזר והסלרי ומוסיפים לסיר עם הבשר המתבשל.
מבשלים על אש בינונית נמוכה עם כיסוי חלקי עד שהבשר מתרכך.
מסירים את הבשר מהנוזל ומניחים להתקרר (אפשר להעביר למקרר כשמגיע לטמפ' החדר).
מוסיפים פנימה את האנשובי ואת הזוקיני וממשיכים לבשל עד שמתרככים.
מוסיפים את הלחם היבש ומבשלים עד שמתרככך.
טוחנים את כל הרוטב בעזרת בלנדר מוט עם לקבלת מרקם חלק.
פורסים את נתחי הבשר לפרוסות בעובי של קצת פחות מס"מ ומחממים על מחבת. מוסיפים את הרוטב ומבשלים עד שפרוסות הבקר חמות ורכות.
מזלפים מעט שמן זית איכותי מעל ומגישים לצד פולנטה.
Comments