top of page

כבד בקר בסגנון ונציאני

+ באיטליה

זמן קריאה

חיפוש

עודכן: 26 באוג׳ 2022

כשחושבים על אוכל ונציאני חושבים באופן טבעי על דגים, אך אחת ממנות הדגל של ונציה היא מנת כבד בקר. מנה מאוד מיוחדת עם טעמים וניחוחות מיוחדים. מנה קלה להכנה, עקבו אחר הנחיותיו של השף דוד שושן בהכנת המתכון הונציאני המקורי



מצרכים ל-4 סועדים:

  • 500 גר' כבד בקר (עדיף עגל)

  • 2 בצלים

  • חופן עלי מרווה

  • 2 כפות חומץ בן יין לבן

  • 50 גר' חמאה

  • 2 כפות שמן זית

  • מלח

  • פלפל שחור


כבד ונציאני - צילום: דוד שושן

אופן ההכנה:

פורסים דק את פרוסות הבצל.

קוצצים את עלי המרווה.

מחממים מחבת רחבה וממיסים את החמאה.


מוסיפים את שמן הזית

מוסיפים פנימה את הבצל וצולים היטב על להבה בינונית כ-5 דקות.


מוסיפים פנימה את עלי המרווה הקצוצים ואת חומץ היין ומערבבים היטב.


ממשיכים לצלות כ-5 דקות נוספות תוך כדי ערבוב.

כשהבצל מתקרמל היטב ניתן להוסיף פנימה את נתחי הכבד (עובי של 1 ס"מ לכל היותר).

מתבלים את הנתחים במעט מלח ופלפל שחור משני הצדדים וצולים עד שמוכנים.

ניתן לפרוס את נתחי הכבד לפרוסות קטנות יותר לפני ההגשה.

בתאבון...

203 צפיות0 תגובות

פוסטים קשורים

עשוי לעניין אותך

1

מתעניינים

עליך להתחבר על מנת לצפות בתוכן זה

ההרשמה לאתר בחינם.

התחברות | הרשמה
bottom of page