כשחושבים על אוכל ונציאני חושבים באופן טבעי על דגים, אך אחת ממנות הדגל של ונציה היא מנת כבד בקר. מנה מאוד מיוחדת עם טעמים וניחוחות מיוחדים. מנה קלה להכנה, עקבו אחר הנחיותיו של השף דוד שושן בהכנת המתכון הונציאני המקורי
מצרכים ל-4 סועדים:
500 גר' כבד בקר (עדיף עגל)
2 בצלים
חופן עלי מרווה
2 כפות חומץ בן יין לבן
50 גר' חמאה
2 כפות שמן זית
מלח
פלפל שחור
אופן ההכנה:
פורסים דק את פרוסות הבצל.
קוצצים את עלי המרווה.
מחממים מחבת רחבה וממיסים את החמאה.
מוסיפים את שמן הזית
מוסיפים פנימה את הבצל וצולים היטב על להבה בינונית כ-5 דקות.
מוסיפים פנימה את עלי המרווה הקצוצים ואת חומץ היין ומערבבים היטב.
ממשיכים לצלות כ-5 דקות נוספות תוך כדי ערבוב.
כשהבצל מתקרמל היטב ניתן להוסיף פנימה את נתחי הכבד (עובי של 1 ס"מ לכל היותר).
מתבלים את הנתחים במעט מלח ופלפל שחור משני הצדדים וצולים עד שמוכנים.
ניתן לפרוס את נתחי הכבד לפרוסות קטנות יותר לפני ההגשה.
בתאבון...
Comments