top of page

כבד בקר בסגנון ונציאני

+ באיטליה
Tuesday, July 6, 2021

זמן קריאה

חיפוש

עודכן: 26 באוג׳ 2022

כשחושבים על אוכל ונציאני חושבים באופן טבעי על דגים, אך אחת ממנות הדגל של ונציה היא מנת כבד בקר. מנה מאוד מיוחדת עם טעמים וניחוחות מיוחדים. מנה קלה להכנה, עקבו אחר הנחיותיו של השף דוד שושן בהכנת המתכון הונציאני המקורי



מצרכים ל-4 סועדים:

  • 500 גר' כבד בקר (עדיף עגל)

  • 2 בצלים

  • חופן עלי מרווה

  • 2 כפות חומץ בן יין לבן

  • 50 גר' חמאה

  • 2 כפות שמן זית

  • מלח

  • פלפל שחור


כבד ונציאני - צילום: דוד שושן

אופן ההכנה:

פורסים דק את פרוסות הבצל.

קוצצים את עלי המרווה.

מחממים מחבת רחבה וממיסים את החמאה.


מוסיפים את שמן הזית

מוסיפים פנימה את הבצל וצולים היטב על להבה בינונית כ-5 דקות.


מוסיפים פנימה את עלי המרווה הקצוצים ואת חומץ היין ומערבבים היטב.


ממשיכים לצלות כ-5 דקות נוספות תוך כדי ערבוב.

כשהבצל מתקרמל היטב ניתן להוסיף פנימה את נתחי הכבד (עובי של 1 ס"מ לכל היותר).

מתבלים את הנתחים במעט מלח ופלפל שחור משני הצדדים וצולים עד שמוכנים.

ניתן לפרוס את נתחי הכבד לפרוסות קטנות יותר לפני ההגשה.

בתאבון...

392 צפיות0 תגובות

פוסטים קשורים

Comments


קציצות עם ארטישוק
Monday, July 17, 2023
סקלופינה אל לימונה - פרוסות עגל בלימון
Monday, July 17, 2023
פרוסות בקר ברוטב פיצאיולה
Sunday, July 9, 2023
כדורי ארנצ'יני - מתכון
Monday, May 9, 2022
עוף הציידים
Tuesday, February 22, 2022
ביקור אצל השף פרדיני
Saturday, December 11, 2021
ראגו אלה בולונייזה
Tuesday, July 6, 2021
פאסטלי אין ברודו - מרק פסטה
Tuesday, July 6, 2021
קרפצ'ו בקר עם פרמזן קריספי
Tuesday, July 6, 2021
פסטה אלה קרבונרה
Tuesday, July 6, 2021
אוסובוקו אלה מילאנזה
Tuesday, July 6, 2021
כבד בקר בסגנון ונציאני
Tuesday, July 6, 2021
צלי בקר איטלקי ביין
Tuesday, July 6, 2021
ציר בשר - מתכון
Tuesday, July 6, 2021
פרוסות בשר בקר בשמן זית
Tuesday, July 6, 2021
כריסטמס טיים
Tuesday, December 1, 2020

עשוי לעניין אותך

דוד שושן | שף

1

מתעניינים

עליך להתחבר על מנת לצפות בתוכן זה

ההרשמה לאתר בחינם.

התחברות | הרשמה
bottom of page