top of page

קרפצ'ו בקר עם פרמזן קריספי

+ באיטליה
Tuesday, July 6, 2021

זמן קריאה

חיפוש

עודכן: 21 ביולי 2022

הקרפצ'ו היא מנת בשר בקר נא, לפי האגדה הונציאנית המנה קרויה על שמו של הצייר הונציאני ויטורה קרפצ'ו שהיה מצייר את ציוריו בצבע אדום חזק המזכיר בשר חי, באחת המסעדות ביקש לקוח מנה שתחזק אותו כי הרגיש חולשה וכך נולדה לה בונציה אחת ממנות הדגל האיטלקיות


מצרכים ל-2 סועדים:

  • 120 גר' בשר בקר (פילה או שייטל) נקי מגידים.

  • חופן עלי ארוגולה

  • שליש כוס פרמזן מגורר דק

  • שמן זית

  • חומץ בלסמי

  • מלח אטלנטי או מלח הימלאיה



אופן ההכנה

מחממים מחבת קטנה על אש נמוכה.
מפזרים את הפרמזן המגורר באופן אחיד על פני המחבת (טפלון בלבד) ובאופן שלא יצור שכבה עבה מדי (לא חייבים להשתמש בכל הפרמזן).
ממיסים את הגבינה עד שהשכבה העליונה הופכת זהובה מעט. נזהרים שלא לשרוף את החלק התחתון ולכן שומרים על להבה נמוכה ככל האפשר. מסירים מהאש ומניחים בצד בלי להסיר את הגבינה.
פורסים את נתח הבשר נגד כיוון הסיבים לפרוסות בעובי של קצת פחות מחצי ס"מ.
מניחים את הבשר בין שתי שכבות של נייר אפייה אחת לצד השנייה.
בעזרת מערוך מרדדים את פרוסות הבשר בתנועות רידוד כלפי חוץ.
חוזרים על הפעולה עד שפרוסות הבשר מרודדות היטב ונראה שהן הרחבו באופן אחיד.
מסירים שכבה אחת של נייר האפייה ומניחים את הקרפצ'ו על צלחת שטוחה ורחבה ומסירים את השכבה השנייה.
מתבלים את הקרפצ'ו עם מעט מלח וחומץ בלסמי לפני שיוצקים מעט שמן.
מניחים מעל את עלי הארוגולה ומתבלים גם אותם מעט (ניתן לתבל אותם קודם בערה ואז להוסיף מעל הבשר).
מנתקים בזהירות את הפרמזן מהמחבת (הוא אמור להתנתק די בקלות. במידת הצורך משתמשים בתרווד פלסטיק על מנת שלא ישרוט את המחבת).
שוברים את הפרמזן לחתיכות ומניחים מעל הקרפצ'ו.
45 צפיות0 תגובות

פוסטים קשורים

סלט כוסמין קייצי
Monday, July 17, 2023
פסטה (טרייה) בלימון
Sunday, July 9, 2023
ריזוטו אספרגוס
Sunday, July 9, 2023
פסטה בתנור ברוטב פלפלים
Sunday, July 9, 2023
ניוקי תפוחי אדמה ברוטב עגבניות צלויות ומוצרלה (אלה סורנטינה)
Sunday, July 9, 2023
סלט פסטה, פסטו עגבניות מיובשות ואורוגולה
Sunday, July 9, 2023
חציל בכרכרה - מתכון
Tuesday, May 24, 2022
פפרדלה פטריות יער
Wednesday, April 27, 2022
רביולי תרד וריקוטה - ברוטב אגוזים וחמאה
Monday, April 18, 2022
מרק ריבוליטה
Tuesday, March 1, 2022
מתכון לקנדרלי
Tuesday, February 8, 2022
ספגטי אליו אוליו פפרונצ'ינו ‏
Tuesday, February 1, 2022
לזניה תרד ופסטו
Tuesday, January 25, 2022
מרק מינסטרונה
Wednesday, January 19, 2022
מאפה ארטישוק ירושלמי וקייל
Saturday, December 11, 2021
ליקוט ערמונים וקרם כתום
Saturday, December 11, 2021
סלט שומר ותפוז
Tuesday, July 6, 2021
רביולי עשבים עם רוטב אגוזים
Tuesday, July 6, 2021
פשטידת גבינות ותרד
Tuesday, July 6, 2021
ניוקי אלה רומאנה על קרם אפונה
Tuesday, July 6, 2021
צָ'אוּדֶדָה - סלט ארטישוק ותפוח'א
Tuesday, July 6, 2021
פרחי קישוא ממולאים
Tuesday, July 6, 2021
פיאדינה - פיתה איטלקית
Tuesday, July 6, 2021
פאנצנלה - סלט טוסקני
Tuesday, July 6, 2021

עשוי לעניין אותך

דוד שושן | שף

1

מתעניינים

עליך להתחבר על מנת לצפות בתוכן זה

ההרשמה לאתר בחינם.

התחברות | הרשמה
bottom of page