top of page

פשטידת גבינות ותרד

+ באיטליה
Tuesday, July 6, 2021

זמן קריאה

חיפוש

עודכן: 4 בפבר׳ 2022

טורטה סלטה באיטלקית היא פשטידה מלוחה, השף דוד שושן מכין גרסה של גבינות ותרד, פשטידה איטלקית המתאימה לכל ימות השנה ולכל ארוחה, מנה צמחונית נהדרת.



מתכון לתבנית אחת בקוטר 24 ס"מ


מצרכים

  • 1 חבילה בצק פריך מלוח (230 גר'). ניתן להשתמש גם בבצק עלים.

  • 500 גר' תרד טרי (עדיף תרד בעל עלים גדולים וענפים רכים)

  • 2 שאלוט (אפשר להמיר בבצל בינוני)

  • פרובולה מעושנת (או מוצרלה מעושנת) 70 גר'

  • ריקוטה- 120 גר'

  • 1 ביצה

  • 2 כפות פרמזן

  • 2 כפות פירורי לחם

  • 2 כפות צימוקים

  • 1 כף צנוברים

  • שמן זית

  • מלח

פשטידת גבינות ותרד - צילום: דוד שושן

אופן ההכנה

מחממים כ-2 כפות שמן זית בסיר על אש בינונית נמוכה.
פורסים את השאלוט דק ומטגנים בשמן כ-4 דק' תוך כדי ערבוב מדי פעם.
מוסיפים את התרד (חשוב שיהיה שטוף ונקי) לשאלוט ומאדים כ-10 דק'. מערבבים היטב על מנת שכל התרד יתאדה באופן אחיד. ממשיכים לאדות עד שהתרד מאבד את רוב הנוזלים שבו.
מעבירים את התרד למסננת ומאפשרים לו להצטנן תוך כדי שהוא מגיר נוזלים.
כאשר התרד הגיע לטמפ' החדר מעבירים אותו לקערה (אם הוא עדיין רטוב ניתן לסחוט אותו מעט קודם), מוסיפים את הביצה פנימה ומערבבים היטב.
קוצצים את הפרובולה המעושנת (אפשר גם לגרר), מוסיפים פנימה, מערבבים ולאחר מכן מוסיפים את שאר המרכיבים.
טועמים ומתקנים עם מעט מלח אם יש צורך.
מחממים תנור 170 מעלות.
מסדרים את הבצק על תבנית עגולה מרופדת בנייר אפייה.
מניחים במרכז הבצק את המילוי ומשטחים אותו באופן אחיד. משאירים כ-2 ס"מ שוליים שאותם נקפל מעל המילוי.
אופים בתנור כ-10 דק'. מסובבים ואופים ב-10 דק' נוספות. חשוב לוודא שהמילוי בפנים אכן מבושל.
338 צפיות0 תגובות

פוסטים קשורים

סלט כוסמין קייצי
Monday, July 17, 2023
פסטה (טרייה) בלימון
Sunday, July 9, 2023
ריזוטו אספרגוס
Sunday, July 9, 2023
פסטה בתנור ברוטב פלפלים
Sunday, July 9, 2023
ניוקי תפוחי אדמה ברוטב עגבניות צלויות ומוצרלה (אלה סורנטינה)
Sunday, July 9, 2023
סלט פסטה, פסטו עגבניות מיובשות ואורוגולה
Sunday, July 9, 2023
חציל בכרכרה - מתכון
Tuesday, May 24, 2022
פפרדלה פטריות יער
Wednesday, April 27, 2022
רביולי תרד וריקוטה - ברוטב אגוזים וחמאה
Monday, April 18, 2022
מרק ריבוליטה
Tuesday, March 1, 2022
מתכון לקנדרלי
Tuesday, February 8, 2022
ספגטי אליו אוליו פפרונצ'ינו ‏
Tuesday, February 1, 2022
לזניה תרד ופסטו
Tuesday, January 25, 2022
מרק מינסטרונה
Wednesday, January 19, 2022
מאפה ארטישוק ירושלמי וקייל
Saturday, December 11, 2021
ליקוט ערמונים וקרם כתום
Saturday, December 11, 2021
סלט שומר ותפוז
Tuesday, July 6, 2021
רביולי עשבים עם רוטב אגוזים
Tuesday, July 6, 2021
פשטידת גבינות ותרד
Tuesday, July 6, 2021
ניוקי אלה רומאנה על קרם אפונה
Tuesday, July 6, 2021
צָ'אוּדֶדָה - סלט ארטישוק ותפוח'א
Tuesday, July 6, 2021
פרחי קישוא ממולאים
Tuesday, July 6, 2021
פיאדינה - פיתה איטלקית
Tuesday, July 6, 2021
פאנצנלה - סלט טוסקני
Tuesday, July 6, 2021

עשוי לעניין אותך

דוד שושן | שף

1

מתעניינים

עליך להתחבר על מנת לצפות בתוכן זה

ההרשמה לאתר בחינם.

התחברות | הרשמה
bottom of page