top of page

פרופיל

תאריך הצטרפות: 21 ביולי 2021

אותות

  • כותב
    כותב

סקירה כללית

שם פרטי
דוד שושן | שף וקומיקאי

פוסטים קשורים (85)

17 ביולי 2023
קציצות עם ארטישוק
מנת קציצות בקר עם ארטישוק, מנה עיקרית עונתית הופכת כל ארוחה לפחות שיגרתית השף דוד שושן מכין קציצות בקר עם ארטישוק, מנה פחות מוכרת שאוכלים...

82
0
17 ביולי 2023
סקלופינה אל לימונה - פרוסות עגל בלימון
מנת בשר עיקרית מהטעימות ביותר והפשוטות ביותר להכנה שיש למטבח האיטלקי להציע. מדובר בקלאסיקה. נתחי עגל חלב מרודדים דק דק מקומחים ברוטב...

198
0
1
17 ביולי 2023
סלט כוסמין קייצי
הכי פשוט קייצי ובריא, משביע ועשיר בויטמינים מינרלים וסיבים, סלט חיטת כוסמין קר לימים חמים, כמו סלט אורז גם סלט חיטה מאוד נפוץ בחודשי הקיץ...

45
0
1
9 ביולי 2023
פסטה (טרייה) בלימון
פסטה בלימון היא כנראה הפסטה שהכי מזוהה עם הקיץ, בימים החמים הלימון נותן תחושת רעננות וקלילות, עשו כבוד למנה שמזוהה כל כך עם דרום המגף...

421
0
9 ביולי 2023
ריזוטו אספרגוס
אחד ממנות הריזוטו המפורסמות היא זו עם האספרגוס, מנה אביבית שהפכה למנה אותה אוכלים לאורך כל השנה ריזוטו כולם מכירים, אך האם כבר טעמתם...

365
0
9 ביולי 2023
קאפונטה סיציליאנית
סלט חצילים סיציליאני, מנה שכולה סיציליה טעמים חזקים מתוקים מלוחים, לא סלט החצילים שאתם רגילים אליו לסיציליה מסורות קולינרית עשירה, היא...

334
0
9 ביולי 2023
קרוסטטה פירות יער
עוגה איטלקית קלאסית אותה אוכלים בכל איטליה, אם בארוחות בוקר או בסיום הסעודה כקינוח, כאן עם ריבת פירות יער את עוגת הקרוסטטה אין צורך...

122
0
9 ביולי 2023
פריטלה די בקלה (פיש אנד צ'יפס איטלקי)‏
לא רק באנגליה! גם באיטליה אוכלים דגים מטוגנים, זה קורה בכל עיירות החוף, זו מנה נפוצה בכל מסעדות הדגים באיטליה, כאן בגרסה כשרה המתאימה...

271
0
9 ביולי 2023
פסטה בתנור ברוטב פלפלים
איטלקים לא זורקים פסטה! אם בישלתם יותר מידי פסטה יום קודם ושמרתם במקרר, או אפילו בלי תירוץ רק כי פשוט בא לכם, הכינו את המנה הטעימה הזו,...

224
0
9 ביולי 2023
קוקטייל בליני וקרפצ'ו דג
ונציה במיטבה, דג נא וקוקטייל קייצי לימים החמים בסטייל בליני היה צייר מפורסם בוונציה מפורסם בצבעיו הרכים, והארי'ז בר הוא עד היום אחד הברים...

97
0
9 ביולי 2023
ניוקי תפוחי אדמה ברוטב עגבניות צלויות ומוצרלה (אלה סורנטינה)
בעיר סורנטו בדרום המגף מכינים ניוקי שנקראים על שם העיר, המנה המקורית מסתיימת בתנור, כאן בגרסה רעננה וקייצית עם מוצרלה טרייה מעל השף דוד...

262
0
9 ביולי 2023
פרוסות בקר ברוטב פיצאיולה
טעמי הפיצה עשו דרכם גם לעוד מנות איטלקיות נפוצות, אחת מהן היא "פרוסות הבקר בפיצאיולה" אוכלים בשר ומתכתבים עם אותם טעמים שלא נמאסים לעולם...

67
0
9 ביולי 2023
פיצה ביתית בתבנית
איך מכינים פיצה ביתית? צריך מתכון מיוחד לכזאת. אם ניסיתם בעבר ונכשלתם אל תרימו ידיים, לשף דוד שושן יש פתרון עבורכם, פיצה בתבנית כמו...

429
0
9 ביולי 2023
סלט פסטה, פסטו עגבניות מיובשות ואורוגולה
פסטה קייצית קרה, כזו שלוקחים לים, לפיקניק ובטח שאוכלים גם בבית. ארוחת צוהריים איטלקית צמחונית מזינה לדרך השף דוד שושן מכין סלט פסטה קייצי...

112
0
9 ביולי 2023
ניוקי פריטי ממולאים ריקוטה ופיסטוק
כיסונים מטוגנים ופריכים ממחוז אמיליה רומאניה, מאכל מסורתי שמוגש כפתיח לארוחות, ממולא בכל טוב של נקניקים וגבינות, קשה לעמוד בפיתוי השף דוד...

207
0
24 במאי 2022
חציל בכרכרה - מתכון
במנות האיטלקיות יש הרבה משחקי מילים, לפנינו אחת מהן, חציל בכרכרה (Melanzana in carrozza) הוא חציל מטוגן עם גבינת מוצרלה עטוף בפרורי לחם,...

230
0
17 במאי 2022
מתכון לפסטה פיצ'י אראבייטה
לאוהבי החריף, פסטה טרייה ברוטב עגבניות, "כועסת" (arrabbiata) כמו שאומרים האיטלקים, מתכון פשוט להכנה טעים עד כדי שלמות, הצטרפו לשף דוד...

581
0
9 במאי 2022
כדורי ארנצ'יני - מתכון
סיציליה במיטבה בתוך כדור אורז מטוגן, השף דוד שושן מכין כדורי ארנצ'יני, תענוג מדרום איטליה הארנצ'יני או כפי שמכנים אותם בעיר פלרמו...

696
0
27 באפר׳ 2022
פפרדלה פטריות יער
פסטה פפרדלה טרייה ברוטב פטריות יער, מנה חורפית מעולה לימים קרים, לאלו שאינם מתעקשים על עונתיות ניתן להשיג פטריות יער לאורך כל השנה, עקבו...

317
0
18 באפר׳ 2022
רביולי תרד וריקוטה - ברוטב אגוזים וחמאה
השף דוד שושן מכין מנת רביולי קלאסית במילוי גבינת ריקוטה ותרד, ברוטב אגוזים וחמאה. הרוטב מתאים לעונת החורף והסתיו אך בעיקרון אפשר לאוכלו...

692
0
29 במרץ 2022
המטוגנים של רומא - מתכון לסופלי
כמו הארנצ'יני הסיציליאנים רק מרומא. הסופלי ששמו מגיע משיבוש המילה הצרפתית ל"הפתעה" אכן מפתיע ומוציא מתוכו חוט מוצרלה לוהט שהעניק לו את...

632
0
22 במרץ 2022
פלאן פרמזן
פלאן מגבינת פַּרְמִיגָ'נוֹ הוא אנטיפסטי מעודן, פתרון אלגנטי לפתיחת ארוחה, הפרמזן מעניק לחך קשת טעמים רחבה והרמונית, מנה יחסית קלה ומהירה...

257
0
15 במרץ 2022
עוגת תפוזים ושקדים רומאית
היישר מרומא עוגה מסורתית עם המון גרסאות שונות. הרומאים נוהגים להכין אותה לכבוד הפסח אך יש שמכינים אותה גם בשאר השנה. העוגה היא ללא גלוטן,...

371
0
9 במרץ 2022
ספגטי קאצ'ו אה פפה
אחת הפסטות הפשוטות ביותר ועם זאת הטעימות ביותר שיש. שילוב מדהים בין חריפות הפלפל למליחות והמתקתקות של הפקורינו הרומאית. ניתן ומומלץ...

508
0

מערכת באיטליה

דוד שושן | שף

דורון צויבל | כותב על איטליה

יונתן ברג | סופר ומשורר

ד"ר ענת מוברמן

לי טפרברג-קנאי | מדריכת תיירים מורשית באיטליה

נסי דנזין | חיה בין פירנצה לרומא

ג'רארדה סורנטינו | החברים קוראים לי ג'רי

שרה פרקאסטי | אוהבת לטייל, לכתוב, לספר ולחלוק חוויות

נדיה קרישי | ספרנית בסיפריה הקפיטולרית בורונה

אילנה לנשון | גרה ברומא עם בן זוגה וחתול הספרדי

ג'וליו ספייאצי | עיתונאי ופובליציסט

יונתן הירשפלד | צייר, אוצר וכותב

צאלה רובינשטיין | אשת קולינריה

רעות בן הלוי | סטייליסטית אישית וחובבת אופנת וינטג'

חן חורש | כתבת אופנה

נויה פיבר | מעצבת אופנה

שירלי פינצי-לב | מתרגמת ספרות איטלקית

יונתן פיין | סופר ומתרגם

מרקו גלפאסי | מורה לאומנות פלסטית בעיר לוקה.

שלומית אורן | מרצה ובלוגרית אומנות

לורנצו טל | נזיר במסדר הפרנצ'סקני ונציאני

מיכאל משאוי | מדריך טיולים באיטליה.

אילאיל קופלר | אשת חינוך ובלוגרית

דורון המבורגר | סופר, כותב ברשת

סימונטה דה ברטולו | בלוגרית

אילת מידן | שדרנית רדיו

ליאת נאוס | מתרגמת

מאיה קציר | היסטוריונית

אורית יודוביץ ~ מאוריציו דה בוניס

אריאלה בנקיר | עיתונאית, סופרת, סומלייה

אלסנדרה לאונרדי | בלוגרית נולדה ומתגוררת ברומא

ליאתה פיורה | בלוגרית

נטלי אלוני | אומנית מתגוררת בטוסקנה

טל ברמן | מעצבת פנים

סלבטורה ון דר בוסקן | חוקר תולדות האומנות צייר בוגר האקדמיה

מרטינה סקיירה | סיציליאנית אמיתית, חובבת שמש וטיולים

קנג'י אלבני | איטלקי מהעיר וארזה למרות השם היפני, סופר פיקשן

קרלו דה סנטיס | בנקאי (בפנסיה) וחובב מושבע של רכבי אספנות

מריה ברונו | עיתונאית אירונית וורסטילית

כותבים באיטליה

דוד שושן | שף

כותב/ת

שף ישראלי החי בצפון איטליה מ-2013, עבד במטבחים איטלקים וצבר ניסיון קולינרי רב. בתור עבודה שניה הוא סטנדאפיסט בשפה האיטלקית.

כותב
+4
More actions
bottom of page