top of page

אוכל רחוב בפירנצה

+ באיטליה
Monday, October 23, 2017

3 דקות

חיפוש

עודכן: 20 במאי 2023

אל תאמר לי מי חברייך. אמור לי מה אתה אוכל ואומר לך מי אתה, או לפחות מאיפה הגעת. באיטליה הזכות להגדרה עצמית עוברת דרך הפה - 6 מקומות לאכול שכדאי להכיר בפירנצה


מאת: דניאל בינו - מאמר אורח
פוקצ'ה במילוי פרושוטו וגבינות
פוקצ'ה במילוי פרושוטו וגבינות - צילום: Depositphotos

באיטליה האוכל הוא נושא מורכב, לא רק שכל מחוז מתאפיין באוכל מקומי משל עצמו, אלא לעיתים גם לכל עיר או כפר יש מאכלים מסורתיים שלהם בלבד: פסטה מסוג פיצ'י (Picci) אפשר למצוא רק בסיינה, את הפוקצ‘ה המכוסה גבינה לוהטת שמכינים בכפר הקטן קמולי (Camogli) לא תמצאו בשום מקום אחר, העוגה הגבוהה לחג המולד אופיינית למילאנו, וברוח זו לעיר פירנצה, בירת טוסקנה, יש את האוכל שלה – הכירו את הסנדוויצ'ים המקומיים.

I Panini Fiorentini. כשר זה לא אבל טעים, זול ומהיר זה כן. איפה תאכלו לפני התור ל"דוד":

טוסקנה, אולי אחד המחוזות האיטלקיים הידועים בעולם, טבע מרהיב ואקלים נוח, היסטוריה ותרבות ארוכות שנים וכמובן מסורת אדוקה של בישול. המטבח הטוסקני פשוט בעיקרו, מבוסס על חומרי הגלם האיכותיים הנמצאים בסביבה. המתכונים נצחיים, אופן ההכנה נשמר זהה במשך שנים רבות, ללא שינוי כמעט. אם תגיעו לפירנצה תוכלו כמובן למצוא את האוכל הטוסקני כמו המרק המוכר ה"ריבוליטה" Ribolita, המוגש עם לחם טוסקני ללא מלח ובצל קצוץ, אך קיימות גם מנות אופייניות רק לעיר כמו תבשיל ה-Trippa alla Fiorentina העשוי מחלקים פנימיים שמקורו הקולינרי עוד בימי התרבות היוונית, ה-Lampredotto תבשיל לחי בקר ומנת הדגל המקומית הביסטקה פיורנטינה - La Bisteca Fiorentina , נתח עגל עסיסי שמשקלו מתחיל מחמש מאות גרם. הסנדוויצ'ים I Panini הם חלק חשוב ובלתי נפרד מהמטבח הפיורנטיני ומתרבות האכילה בעיר ונראה שאי אפשר לבקר בעיר מבלי לאכול לפחות פעם אחת בקיוסקים המוכרים בשמם טריפאי Trippai או לאמפראדוטאי Lampredotti. תמורת 5-10 אירו תוכלו ליהנות מסנדוויץ' עם טריפה או למפרדוטו, כוס יין ובחלק מהקיוסקים גם קפה, אספרסו כמובן. את הלמפרדוטו אפשר למצוא במסעדות מסוימות, אך אין דרך טובה יותר מאשר לאכול אותו כמו המקומיים, ברחוב, בישיבה על ספסל או במהלך הליכה ברחובות המסתוריים של פירנצה. החלטנו לתרום את גופנו לטובת המגזין ויצאנו לבדוק, תמות נפשנו עם פלישתים. אלה שמות המקומות המומלצים ביותר לסנדוויצ'ים בפירנצה:



SERGIO E PIER PAOLO, Via de’ Macci

אחד מהמקומות היותר מוכרים ומוצלחים בעיר, ממוקם בויה דה מאצ'י Via De'Macci , מרחק של חמש דקות הליכה מפיאצה סנטה קרוצה Piazza Santa Croce. מדובר למעשה בעגלה הממוקמת אל מול המסעדה המפורסמת פיורנטינו Fiorentino והתפריט מציע מגוון סנדוויצ'ים עם תוספות משתנות בהתאם לימי השבוע, בימי רביעי מוגש תבשיל שעועית מקומי, ימי שישי ארטישוק, ובשבתות תבשיל תפו"א.




L’ANTICO VINAIO via de'Neri 74R

אם אתם לא מפחדים מעמידה בתור (בכל שעה ביום) אתם חייבים לנסות את הסנדוויצ'ים המעולים שהמקום מציע. ישנה אופציה גם למקומות ישיבה במסעדה ממול אבל המחירים יהיו גבוהים יותר בהתאם. הסנדוויצ'ים שהם מציעים הם טוסקניים מסורתיים מתפריט או סנדוויצ'ים בהרכבה עצמית. מנות גדולות ומפנקות בעלות של חמישה יורו.




L’ANTICO TRIPPAIO, Via dei Cimatori

מוסד קולינרי בעיר, הפעיל כבר כ-90 שנה. העגלה מוצבת בכיכר ברחוב ויה דאי צ'ימאטורי Via Dei Cimatori. קלאסיקה במיטבה.




I’ TRIPPAIO FIORENTINO, Via Gioberti

בצפון העיר, קרוב לפיאצה באקאריה Piazza Beccaria, התמקמה לאחרונה אחת העגלות היותר מוצלחות. שירות מצוין מלווה בהסברים וחיוכים, סנדוויצ'ים מחומרי גלם איכותיים ומיקום נוח גם למי שמתנהל עם רכב.




Da' Vinattieri - Via Santa Margherita 4r

מסעדונת קטנטנה ואותנטית בסמטה קטנה בלב העיר, במקום תמצאו גם נקניקים, פרושוטו וסלמי, גבינות מעושנות ומרק טוסקני מסורתי. מקום מתוק. אין מקומות ישיבה, פתוח רק בשעות הצהריים.




Da Nerbone - Mercato Centrale

מארקאטו צ'אנטרלה Mercato Centrale השוק המרכזי של העיר פירנצה בכיכר סאן לורנצו Piazza San Lorenzo שופץ בשנים האחרונות ובמסגרת הטרנד הגלובלי של שווקי האיכרים הפך גם הוא לאטרקציה תיירותית. מבנה ממוזג בן שתי קומות, בקומת הקרקע שוק לממכר ירקות, פירות בשר וגבינות והקומה השנייה היא מתחם מזון גדול ובו מגוון מסעדות ודוכנים המציעים מאכלים מקומיים. בדוכן Da Nerbone תוכלו למצוא סנדוויץ טריפה במחיר מצחיק של 3.50 יורו, בנוסף ניתן להזמין יין מקומי, מנות פסטה ומרקים משתנים בהתאם לעונה ועוד. השירות כיאה לשוק הוא מהיר ויעיל אז אין מה להיבהל מהתור התמידי.



1,503 צפיות0 תגובות

פוסטים קשורים

Comments


המאכלים של מחוז פריולי
Saturday, December 30, 2023
מסע טעים באברוצו: המנות המפורסמות ביותר של המחוז
Monday, October 2, 2023
סיפורה של הגלידה האיטלקית – המדריך הקצר לעולם הג'לאטו
Friday, September 29, 2023
המאכלים של מחוז לומברדיה
Saturday, September 23, 2023
האוכל והיינות הטעימים של מחוז לה מארקה
Sunday, July 2, 2023
מה קורה פה?! מדריך הדקויות להבנת האיטלקים וחוקיהם ה"משונים"
Tuesday, May 9, 2023
היינות של סרדיניה
Friday, April 21, 2023
האוכל של סרדיניה - 12 מאכלים סרדיים שאתם חייבים לטעום
Thursday, April 20, 2023
מבוא טעים לאוכל של פלרמו – מה אוכלים בחגים ובארוחות משפחתיות?
Wednesday, April 12, 2023
מסורות חג הפסחא – מצפון ועד דרום
Thursday, March 30, 2023
היינות של מחוז אומבריה
Wednesday, March 15, 2023
היינות של מחוז קמפניה
Monday, February 27, 2023
3 מרקים איטלקים לחורף ישראלי
Monday, January 23, 2023
מפרושטו ועד סלסיצ'ה – הנקניקים החשובים ביותר באיטליה
Saturday, January 7, 2023
מה אוכלים האיטלקים בחג המולד? התבשילים והמנות שבלעדיהם אי אפשר לחגוג את כריסטמס באיטליה
Saturday, December 24, 2022
בעקבות הפוקצ'ה הג'נובזית המושלמת - מדריך
Tuesday, December 13, 2022
משחקי תודעה דרך אוכל - ביקור אצל השף מאסימו בוטורה
Friday, November 4, 2022
15 דברים שחייבים לאכול בטורינו ופיימונטה
Tuesday, September 20, 2022
המדריך לגבינות החשובות באיטליה
Thursday, September 1, 2022
רומא לרעבים: 15 מאכלים רומאיים טיפוסיים שאתם חייבים לטעום כשאתם בעיר!
Saturday, July 30, 2022
על שמן זית, עגבניות, ומסורות ליגוריות נושנות
Thursday, June 30, 2022
מעמד הטבח ותרבות הבישול
Sunday, May 29, 2022
שני יקבים מיוחדים ושתי מסעדות מומלצות באזור קיאנטי
Tuesday, April 19, 2022
איפה מומלץ לאכול בצ'ינקווה טרה והסביבה? שתי מסעדות מעולות שאסור לפספס
Monday, April 18, 2022

עשוי לעניין אותך

מערכת באיטליה

1

מתעניינים

עליך להתחבר על מנת לצפות בתוכן זה

ההרשמה לאתר בחינם.

התחברות | הרשמה
bottom of page