top of page

כרוב ממולא בעוף "שברח"

+ באיטליה
Tuesday, July 6, 2021

זמן קריאה

חיפוש

עודכן: 7 ביולי 2023

כשמה של המנה כן היא, כרוב ממולא ללא עוף, כי העוף ברח, מנה מהעיר ברשה בצפון איטליה, מתכון שרק מקומיים מכירים, עקבו אחר הנחייתו של השף דוד שושן לכרוב ממולא מושלם



מצרכים ל: 4-5 סועדים:

  • 20 עלי כרוב סבוי (Verza) אפשר גם כרוב לבן רגיל


למילוי:

  • 300 גר' פרורי לחם

  • 200 גר' פרמז'ן מגורד

  • 2 ביצים

  • 100 גר' חמאה

  • חצי כוס פטרוזיליה קצוצה דק'

  • 2 שיני שום

  • חלב/מים לפי הצורך

  • מלח/פלפל/אגוז מוסקט לפי הצורך


כרוב ממולא בעוף "שברח" - צילום: דוד שושן


אופן ההכנה:

מסירים כ-20 עלי מהכרוב בזהירות וחולטים כ-5 דקות במים רותחים עם מלח. שוטפים במים קרים ומניחים לסינון הנוזלים.


בסיר קטן ממיסים שני שליש מכמות החמאה ומוסיפים את 2 שיני השום המעוכות. מבשלים על אש נמוכה עד שהשום מזהיב.


מעבירים את החמאה המומסת לקערת ערבוב ללא השום ומוסיפים את פירורי הלחם, הגבינה, הביצה והפטרוזיליה.


מערבבים היטב ומוסיפים את המלח (בזהירות כיוון שגם הגבינה מלוחה) הפלפל ואגוז המוסקט. מוסיפים מעט חלב או מים עד שהתערובת הופכת רכה אך לא מדי (מרקם של פלסטלינה מעט רכה).


מחממים תנור ל-180 מעלות.


על קרש חיתוך מניחים בזהירות את העלים עם החלק המחוספס כלפי מעלה. מניחים מהמילוי בשליש התחתון של העלה, מקפלים את הצדדים פנימה ואז מגלגלים את החלק התחתון לסגירה.


מסדרים בסיר או בכלי חסין חום. מניחים מעל את חתיכות החמאה שנשארו ומעט עלי מרווה. מוסיפים 2-3 כפות מים ומכסים...


מבשלים בתנור כ-30 דקות מסירים את המכסה ומבשלים ל-10 דקות נוספות.

168 צפיות0 תגובות

פוסטים קשורים

Comentarios


פסטה (טרייה) בלימון
Sunday, July 9, 2023
ריזוטו אספרגוס
Sunday, July 9, 2023
פסטה בתנור ברוטב פלפלים
Sunday, July 9, 2023
ניוקי תפוחי אדמה ברוטב עגבניות צלויות ומוצרלה (אלה סורנטינה)
Sunday, July 9, 2023
פיצה ביתית בתבנית
Sunday, July 9, 2023
סלט פסטה, פסטו עגבניות מיובשות ואורוגולה
Sunday, July 9, 2023
ניוקי פריטי ממולאים ריקוטה ופיסטוק
Sunday, July 9, 2023
חציל בכרכרה - מתכון
Tuesday, May 24, 2022
מתכון לפסטה פיצ'י אראבייטה
Tuesday, May 17, 2022
המטוגנים של רומא - מתכון לסופלי
Tuesday, March 29, 2022
פלאן פרמזן
Tuesday, March 22, 2022
ספגטי קאצ'ו אה פפה
Wednesday, March 9, 2022
מתכון לקנדרלי
Tuesday, February 8, 2022
פנקוטה
Monday, February 7, 2022
לזניה תרד ופסטו
Tuesday, January 25, 2022
על שוקולד וביצי הפתעה בחג הפסחא בטוסקנה
Saturday, December 11, 2021
מאפה ארטישוק ירושלמי וקייל
Saturday, December 11, 2021
בציר ענבים ומתכון עוגת קברנה סוביניון
Saturday, December 11, 2021
זוג מתכונים - פארינטה ופאנלה
Monday, November 15, 2021
סלט שומר ותפוז
Tuesday, July 6, 2021
רביולי עשבים עם רוטב אגוזים
Tuesday, July 6, 2021
פשטידת גבינות ותרד
Tuesday, July 6, 2021
ניוקי אלה רומאנה על קרם אפונה
Tuesday, July 6, 2021
פסטו פול - Marò
Tuesday, July 6, 2021

עשוי לעניין אותך

דוד שושן | שף