top of page

ובמרכז המסיבה ניוקי

+ באיטליה
Tuesday, February 10, 2015

זמן קריאה

עודכן: 15 באפר׳ 2022

כל שנה אנחנו מוזמנים למסיבה שהסיבה לעריכתה היא תפוח אדמה מבושל במים... כלומר ארוחת ניוקי! הנה כמה תמונות והסברים ישירות מהמומחים שעמלו שעות ארוכות על ההכנה.

ree


בורונה יש מסורת ארוכה של הכנת ניוקי, ואכן הפסטיבל המפורסם של ורונה נקרא הניוקולר, בראשו עומד "פפה דל ניוקו" (אב הניוקי)

בכל שנה הם מזמינים את אותם אנשים, אך מידי שנה נענים ומגיעים לשבט הניוקי יותר מוזמנים. כנראה שהשמועה על טעמם עוברת מפה לאוזן. השנה הוכנו 1573 ניוקי והיה גם מי שספר.


המתכון לניוקי מורונה:

  • 1 ק"ג תפוח אדמה

  • 1 ביצה

  • 300 גר קמח לבן

  • מלח לפי הטעם


השלבים:

מבשלים את תפוחי האדמה במים עד שהם רכים (מומלץ להשתמש בתפוחי אדמה בעלי מרקם קמחי) ומקלפים אותם כשהם עדיין חמים.

ree

על משטח עבודה מקומח היטב יוצרים גומה בערימת הקמח ולתוכה מועכים את התפוחים החמים בעזרת מועך תפוחי אדמה. מוסיפים את המלח והביצה ולשים עד להווצרות בצק דחוס ללא גושים:

ree

מהבצק, על משטח מקומח, יוצרים נקניקים ארוכים, אותם חותכים לחתיכות בגודל 2-3 ס"מ.
כל חתיכה נלחצת בתנועת גלגול על גבי מזלג או לחלופין מתקן הניוקי. הלחיצה מעניקה לניוקי אוריריות שעוזרת בבישול וצורה יפה ומסורתית.
הניוקי מבושל במים רותחים מומלחים במלח גס דקות ספורות עד שהוא צף:

ree

המתקן המיוחד לניוקי או המזלג דורש מיומנות אותה תרכשו ככל שתכינו יותר ניוקי:
ree
ree









מתכון ניוקי תפוח"א שלנו:


מתכון לניוקי גבינת ריקוטה שלנו:


תגובות


המתוקים של פלרמו – מסע טעים בלב בירת סיציליה
Tuesday, May 20, 2025
ביקור בשוקי האוכל של פלרמו: לאן ללכת ומה לאכול ולקנות?
Tuesday, May 20, 2025
המאכלים של מחוז פריולי
Saturday, December 30, 2023
מסע טעים באברוצו: המנות המפורסמות ביותר של המחוז
Monday, October 2, 2023
סיפורה של הגלידה האיטלקית – המדריך הקצר לעולם הג'לאטו
Friday, September 29, 2023
המאכלים של מחוז לומברדיה
Saturday, September 23, 2023
האוכל והיינות הטעימים של מחוז לה מארקה
Sunday, July 2, 2023
מה קורה פה?! מדריך הדקויות להבנת האיטלקים וחוקיהם ה"משונים"
Tuesday, May 9, 2023
היינות של סרדיניה
Friday, April 21, 2023
האוכל של סרדיניה - 12 מאכלים סרדיים שאתם חייבים לטעום
Thursday, April 20, 2023
מבוא טעים לאוכל של פלרמו – מה אוכלים בחגים ובארוחות משפחתיות?
Wednesday, April 12, 2023
מסורות חג הפסחא – מצפון ועד דרום
Thursday, March 30, 2023
היינות של מחוז אומבריה
Wednesday, March 15, 2023
היינות של מחוז קמפניה
Monday, February 27, 2023
3 מרקים איטלקים לחורף ישראלי
Monday, January 23, 2023
מפרושטו ועד סלסיצ'ה – הנקניקים החשובים ביותר באיטליה
Saturday, January 7, 2023
מה אוכלים האיטלקים בחג המולד? התבשילים והמנות שבלעדיהם אי אפשר לחגוג את כריסטמס באיטליה
Saturday, December 24, 2022
בעקבות הפוקצ'ה הג'נובזית המושלמת - מדריך
Tuesday, December 13, 2022
משחקי תודעה דרך אוכל - ביקור אצל השף מאסימו בוטורה
Friday, November 4, 2022
15 דברים שחייבים לאכול בטורינו ופיימונטה
Tuesday, September 20, 2022
המדריך לגבינות החשובות באיטליה
Thursday, September 1, 2022
רומא לרעבים: 15 מאכלים רומאיים טיפוסיים שאתם חייבים לטעום כשאתם בעיר!
Saturday, July 30, 2022
על שמן זית, עגבניות, ומסורות ליגוריות נושנות
Thursday, June 30, 2022
מעמד הטבח ותרבות הבישול
Sunday, May 29, 2022

עשוי לעניין אותך

מערכת באיטליה

1

מתעניינים

עליך להתחבר על מנת לצפות בתוכן זה

ההרשמה לאתר בחינם.

התחברות | הרשמה
bottom of page