top of page

הפיצריה עם ההמבורגר הטעים ביותר

+ באיטליה
Sunday, December 22, 2013

זמן קריאה

חיפוש

עודכן: 6 בנוב׳ 2022

בפרברי ורונה, בישוב סן בוניפצ'יו -San Bonifacio נמצאת פיצריית השף- "Tigli". אנשים ממליצים עליה אך גם מוסיפים הערה משונה, "זאת לא בדיוק פיצה"


I Tigli - שף סימונה פדובאן


ובכן, אפשר לאפיין את Tigli, של השף סימונה פדואן, כמקום המגיש פיצה מבצק בתפיחה ארוכה (בין שלושה לחמישה ימים) בשילובים פנטאסטים של מוצרים מאיכות עילית.


כל חומרי הגלם המשובחים ביותר באיטליה יוגשו על הפיצה בעלת הבצק העבה, בצירופים ומיזוגים שנבחרו על ידי השף. כך שלמעשה הסועדים מרשים לו לנגן עבור חיכם, וריאציות אין קץ של סימפוניות אהובות.


אולם האכילה מעוצב בסגנון מודרני. בנוסף לשולחנות נמתח לאורך החדר, דלפק עץ אשר גם לאורכו אפשר לשבת לאכול.


הפיצה

ביחד עם התפריטים מגיעה טעימה של פיצה שהיא ספק פוקצ'ה. כבר שם ניכרת הרמה הבלתי מתפשרת של חומרי הגלם. פיצת הטעימות היתה חתוכה למרובעים והיה לה מראה של פיצה שקונים ברחוב על מגש נייר, אך טעם אלוהי. זהו כנראה הרעיון המרכזי מאחורי עבודותיו של אמן הפיצות הזה, 'קח את הנחות והפוך אותו לקיסרי'. באיטליה מקובל ללוות אכילת פיצה בשתיית בירה. גם על המנהג הזה מתעכב התפריט ושומר על הקו המדובר, תפריט הבירות מציע בירות מאיכות גבוהה או בירות מייצור יחודי, או שונה מהמקובל, למשל, בירה מפירות יער. הוזמנו שתי פיצות. הפיצה הראשונה הייתה הפשוטה ביותר שניתן להכין. בצפון איטליה היא נקראית, "מרינרה" אין בה גבינה רק, עגבניות, שום, שמן זית, ואורגנו. לפיצה השניה קראו, צ'יז בורגר. המרינרה, היתה טובה. למרבה השמחה מרקמו של רוטב העגבניות היה גס, ועלי הבזיליקום נקטפו זה עתה מן העציץ שבמטבח. עניין נדיר. אך שוב, הבצק העבה הזכיר יותר פוקצ'ה מאשר פיצה ועורר פקפוקים מסוימים לעומת זאת הצ'יז בורגר היה הפתעה של ממש. הבצק העבה, שהפעם נאפה עם גרגרי שומשום נפרס לשניים ותובל באותו רוטב עגבניות גס וטעים. בתוכו נמצא ההמבורגר שלא היה עשוי מבשר טחון, אלא מנתחים משובחים רכים וורדרדים של בשר בקר. על הבשר הונחה גבינת פרובולונה, גבינה קשה בעלת טעם עדין. כמו כן, פרוסות עגבניות טריות, בצל, וחסה. ההמבורגר נחתך ונאכל כמו משולשי פיצה. זו לא היתה פיצה וגם לא המבורגר, אבל זה היה לא פחות מאגדי.

צילום: דורון צויבל

המנות גדולות שלא לומר ענקיות, והמלצרים מונחים ובצדק, להציע להגיש אותן אחת אחרי השניה באופן שכל הסועדים יוכלו לחלוק אותן.
תפריט הקינוחים גם הוא משתדל לחדש ולרומם מנות פשוטות שלרוב עשויות מחומרים תעשייתים, או זולים. בחרנו במגש גדול שעליו כחמש דוגמאות למתוקים על בסיס שוקולד.
מחירים? יחס איכות מחיר מאוזן ביותר. בסופו של דבר ארוחה במקום איננה יקרה אפילו בקנה מידה איטלקי.
הוראות הגעה: Via Camporosolo 11 - 37047 - San Bonifacio יציאה באוטוסטרדה A4 מילאנו ונציה ב San Bonifacio ממוקמת במרכז הישוב.


88 צפיות0 תגובות

פוסטים קשורים

תגובות


המאכלים של מחוז פריולי
Saturday, December 30, 2023
מסע טעים באברוצו: המנות המפורסמות ביותר של המחוז
Monday, October 2, 2023
סיפורה של הגלידה האיטלקית – המדריך הקצר לעולם הג'לאטו
Friday, September 29, 2023
המאכלים של מחוז לומברדיה
Saturday, September 23, 2023
האוכל והיינות הטעימים של מחוז לה מארקה
Sunday, July 2, 2023
מה קורה פה?! מדריך הדקויות להבנת האיטלקים וחוקיהם ה"משונים"
Tuesday, May 9, 2023
היינות של סרדיניה
Friday, April 21, 2023
האוכל של סרדיניה - 12 מאכלים סרדיים שאתם חייבים לטעום
Thursday, April 20, 2023
מבוא טעים לאוכל של פלרמו – מה אוכלים בחגים ובארוחות משפחתיות?
Wednesday, April 12, 2023
מסורות חג הפסחא – מצפון ועד דרום
Thursday, March 30, 2023
היינות של מחוז אומבריה
Wednesday, March 15, 2023
היינות של מחוז קמפניה
Monday, February 27, 2023
3 מרקים איטלקים לחורף ישראלי
Monday, January 23, 2023
מפרושטו ועד סלסיצ'ה – הנקניקים החשובים ביותר באיטליה
Saturday, January 7, 2023
מה אוכלים האיטלקים בחג המולד? התבשילים והמנות שבלעדיהם אי אפשר לחגוג את כריסטמס באיטליה
Saturday, December 24, 2022
בעקבות הפוקצ'ה הג'נובזית המושלמת - מדריך
Tuesday, December 13, 2022
משחקי תודעה דרך אוכל - ביקור אצל השף מאסימו בוטורה
Friday, November 4, 2022
15 דברים שחייבים לאכול בטורינו ופיימונטה
Tuesday, September 20, 2022
המדריך לגבינות החשובות באיטליה
Thursday, September 1, 2022
רומא לרעבים: 15 מאכלים רומאיים טיפוסיים שאתם חייבים לטעום כשאתם בעיר!
Saturday, July 30, 2022
על שמן זית, עגבניות, ומסורות ליגוריות נושנות
Thursday, June 30, 2022
מעמד הטבח ותרבות הבישול
Sunday, May 29, 2022
שני יקבים מיוחדים ושתי מסעדות מומלצות באזור קיאנטי
Tuesday, April 19, 2022
איפה מומלץ לאכול בצ'ינקווה טרה והסביבה? שתי מסעדות מעולות שאסור לפספס
Monday, April 18, 2022

עשוי לעניין אותך

דורון צויבל | כותב על איטליה

1

מתעניינים

עליך להתחבר על מנת לצפות בתוכן זה

ההרשמה לאתר בחינם.

התחברות | הרשמה
bottom of page