top of page

טיול למטיבי לסת בעיר מודנה, זהירות פחמימות מנחמות

+ באיטליה
Saturday, February 3, 2018

4 דקות

חיפוש

עודכן: 24 באוק׳ 2022

אין סוף למקומות שצריך לראות ולטעום באיטליה, אבל אין ספק שהעיר מודנה היא מקום נפלא להתחיל בו את המסע שלכם. העיר שנמצאת במחוז אמיליה רומאניה בצפון המדינה, היא ממש תמצית התרבות האיטלקית המפוארת. עיר הולדתם של גדול זמרי האופרה, פאברוטי ויצרן המכוניות אנזו פרארי, מקור הבלסמי ואחד מהאזורים המעטים בו מייצרים את גבינת הפרמיג'אנו רג'אנו המפורסמת ואפילו יין הלמברוסקו מגיע משם. מודנה, די נו תמשיכי! אילנה לנשון חרפה נפשה, טעמה וחזרה כדי לספר



מרחק של כשעתיים נסיעה דרומית מזרחית למילאנו, נמצאת העיר מודנה, עוצרת נשימה ביופייה ומושלמת לשיטוט בין סמטאותיה העתיקות. אבל הסיבה לביקור היתה הפעם האוכל, כי גם התייר צועד על קיבתו. נתוני הפתיחה לא רעים, העיר ממוקמת במחוז אמיליה-רומאניה שהוא שם דבר בתחום הגסטרונומי. מולדתם של מאכלים מסורתיים איטלקיים רבים שקנו להם תהילת עולם כמו הלזניה ורוטב הראגו המוכר בשמו הבינלאומי "בולונז". השמועה אומרת שאכן גם מודנה תורמת את חלקה לגאוות המחוז והעיר היא אקוסיסטם של אוכל איטלקי משובח המתאפיין בעשרות מיני מסעדות בכל הרמות, ממטבח עילי עטור כוכבי מישלן ועד אוכל רחוב זול ומהיר. הנה לפניכם "יצאנו לבדוק": הרשמו לקבוצת הפייסבוק שלנו לטיפים ועצות


חומץ בלסמי

כאמור חומץ בלסמי מייצרים אך ורק באזור הזה של איטליה ובאותה הדרך המסורתית שנהגו לייצר אותו כבר לפני דורות רבים. סודות החומץ הבלסמי עוברים מדור לדור, סוג החביות ואפילו החיידקים שגורמים לטעם המיוחד של כל חומץ. הסבר מפורט תוכלו למצוא בחווה של ג'וזפה ג'יוסטי Acetaia Giusti, שנוסדה הרחק בשנת 1605. לא כדאי להחמיץ! לתאום סיור מודרך בטלפון: 059 840135 39+ או דרך אתר האינטרנט. הכתובת: Str. delle Quattro Ville, 155, 41123 Modena MO על גבול העיר העתיקה של מודנה, תוכלו למצוא את אנוטקה דוקלה גן עדן לזהב השחור. שם תוכלו לטעום עשרות סוגי בלסמי ולקבל הסבר מדוקדק על כל סוג ודרך הייצור שלו. למדנו שהאיטלקים מוסיפים בלסמי למרבית המנות שהם אוכלים והוא יכול להתאים למגוון מנות תלוי בגילו. ככל שהבלסמי מתיישן, טעמו חזק יותר וכך הוא מתאים לטעמים חזקים יותר. לאחר אינספור טעימות, כמה כתמים על הצעיף וידיים דביקות במיוחד יצאנו משם עם יותר מ-5 בקבוקי בלסמי שונים.


סיור בחווה של ג'וזפה ג'יוסטי

גבינה

עוד סיור חובה באזור, הוא סיור בעקבות הגבינה האיטלקית המפורסמת "Parmigiano Reggiano" (המכונה בישראל פרמזן) אם אתם חובבי פסטה או גבינות לא תרצו לדלג על תענוג של שעה בחוות ייצור, תוכלו לראות את כל תהליך יצור הגבינות וכמובן לטעום מהן, הכול אורגני. להזמנת סיור


פתיחת גלגל פרמזן בחוות היצור

יין

למברוסקו הוא השמפניה של מודנה, יין מבעבע ששותים לאפריטיף אחר הצהריים בברים המקומיים. את הלמבורסקו תוכלו לטעום בביקור ביקב של משפחת פלטריניירי. לאתר האינטרנט Via Cavalliera in Solignano, 8 41014 Castelvetro di Modena MO ניתן לבקר בקנטינה בימי שני עד שישי בשעה-15:30 בתאום מראש בלבד. טלפון: 059-902047



מעדנייה

Enogastronomia Bergonzini Giorgio 1963 כל טעמי המחוז במעדנייה המשובחת הזו, יינות מהמובחרים ביותר, הנקניקים המפורסמים של האזור, פסטות, עוגות וריבות בעבודת יד וכמובן חומץ בלסמי משובח. Via Ganaceto, 53, 41100 Modena MO (39+) 059-214020: טלפון


ארוחת בוקר:

Forno S.Giorgio מאפייה שנפתחה ב-1902, ממוקמת במרכז העיר העתיקה. קפה מצויין ואינספור סוגי מאפים מסורתיים, אם אתם מאוהבי השוקולד אל תוותרו על השוקו החם שמגיע עם סירופ שוקולד חם בתחתית והמון קצפת מעליו! OMG Menomoka ארוחת בוקר מלוחה או ארוחת צהריים מאוחרת אם במקרה פספסתם את שעת הארוחה והכל סגור כבר

תוכלו למצוא בבית הקפה הזה שמגיש סנדוויצ׳ים נפלאים מחומרי גלם טריים ולחם שנאפה במאפייה הסמוכה. נהנו במיוחד מכריך הודו עם רצועות פרמזן וארטישוק! העיצוב של בית הקפה מודרני ומלא בציורים של דמויות היסטוריות וציטוטים שלהן, יצירת אומנות של ממש שנעשתה על ידי הקולקטיב האיטלקי שאחראי לאינספור ציורי קיר ואומנות רחוב ברחבי איטליה!


Menomoka













Menomoka
מאפיית San Giorgio


צהריים/ערב


מסעדה איטלקית טיפוסית שנוסדה כבר ב-1934 וממוקמת במרכז העיר העתיקה, תוכלו לטעום מנות מסורתיות כמו טרטוליני ומרק שעועית איטלקי. כיאה למסעדה מודנזית התפריט מציע מנות בלסמי שונות כמו רביולי וסטייק ברוטב בלסמי. מכיוון שהיינו ארבעה אנשים עם סקרנות לא נגמרת – רצינו לטעום את הכל! במסעדה חרגו ממנהגם וחילקו לנו את המנות כל פעם לשניים כדי שנוכל להזמין עוד ועוד. Da Enzo

צמודה ל- Da Danilo וטובה לא פחות. מגישה גם היא מגוון מנות פסטה מודנזיות טיפוסיות, מרק הטרטוליני זו מנת הדגל ואין שולחן שלא מזמין אותה. אל תהססו לנסות את הפרמז׳ן שמוגש עם רוטב בלסמי כיאה למסורת המודנזית. Spaccio delle Carceri אם מאיזשהי סיבה תרצו אוכל פחות מקומי אבל טעים, תעצרו לאכול כאן. מסעדה צבעונית עם עיצוב מיוחד ואווירה צעירה. במקום מגישים בין השאר פלטות גבינות ונקניקים והדילמה העיקרית תהיה האם לצלם או לאכול את מה שמוגש Trattoria Aldina

טרטוריה המוקמת בקומה הראשונה של בניין מגורים בתוך דירה והיא כמו סוד יקר שהמקומיים שומרים ר לעצמם. התפריט לא נותן הרבה מידע ועושה רושם שהמטבח מגיש רק שלוש מנות ראשונות ושלוש עיקריות ועוד 2 קינוחים, בפועל מדובר בטקטיקה משתלמת של המטבח שמשאיר לעצמו את האפשרות לשנות את התפריט על בסיס יומי. מקום שבו ניתן לראות ולחוש את מודנה ובמחירים שווים לכל כיס, מנות ראשונות: 6-8 אירו, עיקריות: 8-13 אירו, קינוחים: 3 אירו Via Luigi Albinelli, 40, 41121 Modena MO 059-236106 (39) Vecchia Pirri מהמסעדות הוותיקות בעיר עם מסורת בישול ההולכת דורות אחורה. ממוקמת בסניף דואר עתיק, מבשלים במסעדה את רוב מנות הדגל של חבל אמיליה רומאנה וגם פיצה בתנור עצים. מסוג המסעדות שלא משנה איזה טרנד עולה או יורד בעולם כאן הכול ממשיך כרגיל. Viale Prampolini, 8, 41124 Modena MO (39) 059-235324 Osteria Francescana אי אפשר לכתוב על מודנה מבלי להזכיר את מסעדת שלושת כוכבי המישלן של השף מאסימו בוטורה שנולד וגדל במודנה ומגיש אינטרפטציה מודרנית שלו לאוכל המודנזי, כולל מנה מיוחדת שנבנתה אך ורק מפרמז׳נו רג'יאנו ומורכבת מחמישה מצבי צבירה של הגבינה. משנת 2013 המסעדה ממוקמת באחד משלושת המקומות הראשונים בדירוג המסעדות הטובות בעולם, מקום יש למסעדה יש להזמין מראש, המחירים בהתאם: עד ל: 500 יורו לאדם לארוחת טעימות. Osteria Francescana, Via Stella, 22, 41121 Modena MO Franceschetta 58 אם לא הצלחתם להשיג מקום תנסו את ״la sorella piccola dell'Osteria Francescana״, האחות הקטנה של Osteria Francescana פחות יקרה, פחות רשמית וטעימה לא פחות.

השף מסימו בוטורה

2,008 צפיות0 תגובות

פוסטים קשורים

Comentarii


פירנצה – בין היסטוריה לאומנות
Monday, December 30, 2024
סילבסטר בלתי נשכח: סיורים בהרים המושלגים וארוחת ערב לאור לפידים בוערים
Thursday, December 19, 2024
אברוצו: כפרים מאבן ופסגות מושלגות, ים תכול ושמורות טבע פראיות
Saturday, December 7, 2024
עשרת האירועים המעניינים ביותר בלומברדיה
Thursday, November 7, 2024
סוף שבוע קסום בעמק פוסטריה וסביבתו
Sunday, October 6, 2024
לסיניה: מסע דרך כפרים, עצי ערמונים בני מאות שנים ומעדנים נדירים
Saturday, September 14, 2024
שלושה מקומות שחובה לראות בוארזה
Saturday, July 20, 2024
אוצרות מחוז לה מארקה – חלק שני
Thursday, June 13, 2024
אוצרות מחוז לה מארקה – חלק ראשון
Thursday, June 13, 2024
לא רק הקולוסיאום והוותיקן - חמישה מקומות מרהיבים ביופיים ברומא
Sunday, April 28, 2024
מסע לשנת 79 לספירה: ביקור בהרקולנאום ובמוזיאון הארכיאולוגי בנאפולי
Thursday, April 18, 2024
ביקור במקדשים היוונים המרהיבים בפסטום
Wednesday, April 17, 2024
לא רק אמלפי - עשרה יעדים מומלצים במחוז קמפניה
Wednesday, April 17, 2024
סוף שבוע מושלם במחוז פריולי
Saturday, December 30, 2023
15 אתרים נהדרים במחוז פריולי המסתורי
Saturday, December 30, 2023
פנטלריה – חגיגה פראית של יופי נוקב וטבע מסעיר
Tuesday, October 17, 2023
הדולומיטים, קצת אחרת: סופשבוע בעמק האגמים בטרנטינו
Thursday, September 14, 2023
יום בפירנצה – מה לעשות בעיר ומה אסור לפספס?
Wednesday, August 30, 2023
יהדות אנקונה – סיפורה של קהילה, סיפורה של עיר
Wednesday, August 23, 2023
15 מקומות מופלאים באיטליה שחייבים לראות לפחות פעם אחת בחיים
Saturday, August 12, 2023
מסע נזירי במזרח טוסקנה
Wednesday, August 9, 2023
מצליינים ועד למטיילים סקרנים: מסע מיוחד לאורך הוויה פרנצ'יג'נה
Monday, August 7, 2023
מסע קולנועי מבעד לעדשה
Sunday, July 30, 2023
25 שמורות הטבע והפארקים הלאומיים היפים ביותר באיטליה – חלק שלישי
Wednesday, July 26, 2023

עשוי לעניין אותך

אילנה לנשון | גרה ברומא עם בן זוגה וחתול הספרדי

1

מתעניינים

עליך להתחבר על מנת לצפות בתוכן זה

ההרשמה לאתר בחינם.

התחברות | הרשמה
bottom of page