top of page

צהריים של חג מולד

+ באיטליה
Thursday, December 26, 2013

זמן קריאה

חיפוש

עד כמה אנחנו בקיאים במנהגי חגי הנוצרים? לפני כמה שנים הוזמנו לארוחת חג המולד בבית של מכר איטלקי. התלבשנו יפה, קנינו בקבוק יין וזר פרחים ובערך בשבע בערב התיצבנו בפתח הדלת. איש לא נענה לצלצול הפעמון. במשך זמן מה עמדנו שם נבוכים. שיחת טלפון אל המארחים העמידה אותנו על טעותנו.


חג המולד

בישראל סעודת חג נעשית תמיד בערב החג, זאת מפני שהיממה על פי היהדות מתחילה ונגמרת בערב. באיטליה הקטולית סעודות חג נערכות בצהרים, למעט חגיגת ראש השנה שנערכת בלילה. לדוגמא, הארוחה השבועית המשפחתית שבישראל נערכת לרוב בערב שישי, מתקיימת באיטליה בימי ראשון בצהרים. בצהרי יום ראשון, מסעדות מסוימות עורכות שולחן ליותר מעשרים איש. ארוחת הצהרים של חג המולד, אם כן, היא ההתכנסות המשפחתית החשובה בשנה. בערב שלפני, אסור לפי הדת והמנהג לאכול בשר. התפריט כולל מאכלים האופיינים לאזור.


הנה מפה בקנה מידה רחב, של תפריטים אפשרים. חשוב לציין, את העובדה הכמעט בלתי נתפסת, המאכלים משתנים משמעותית מידי חמישים או מאה קילומטרים.


צפון איטליה


לפי מחוז:

ליגוריה: מפורסמים הרביולי הממולאים במרך צח. ונטו: נקניקי הסופרסה, ביגולי ברגו ברווז, או פולנטה עם דג בקלה, לומברדיה: רביולי ממולאים בדלעת, או תרד ברוטב חמאה ומרווה. טרנטינו אלטו אדיגה: מפורסמים הקנדרלי שהם מאין קניידלך אבל כפולים בגודלם עשויים מלחם ממולאים בגבינות ובשר נקניק.


ונטו: נקניקי הסופרסה

ונטו: ביגולי ברגו ברווז

ונטו: דג בקלה

לומברדיה: רביולי ממולאים בדלעת

טרנטינו אלטו אדיגה: קנדרלי

מרכז איטליה

לציו: קפלאטי (טורטליני ממולאים) במרק בשר, ודגים ממים מתוקים.
טוסקנה: המנה העיקרית מבוססת על בשר ציד עם יין קיאנטי
לה מרקה: כמנה עיקרית צלי חזיר או הודו בתנור
אברוצ'ו: מרק ירקות עשיר עם בשר וקטניות
לציו: קפלאטי (טורטליני ממולאים) במרק בשר, ודגים ממים מתוקים.

דרום איטליה ואיים

בזיליקטה: פסטה טרייה בצורת צילנדרים קטנים עם רוטב בשר, או פסטה מטוגנת עם דגיגים ממשפחת הסרדינים.
מוליזה: דג בקאלה מתובל בביצה ופטרוזילה.
פוליה: לראשונה פסטה עם רוטב דגים, עיקרית כבש או הודו בתנור או מיקס של דגים מטוגנים.
סיציליה: פסטה עם סרדינים, פוקצ'ה ממולאת בירקות ובשר.
קלבריה: ארטישוקים, דג חרב בתנור עם עגבניות, בצל, זיתים, צימוקים, צלפים.
סרדניה: לראשונות רביולי ממולאים בגבינת עיזים, פראולה שהיא פסטה (מזכיר קוסקוס) ברוטב צדפות, לעיקרית כבש מבושל ביין עם תפוחי אדמה.

סיציליה: פסטה עם סרדינים
10 צפיות0 תגובות
מסע טעים באברוצו: המנות המפורסמות ביותר של המחוז
Monday, October 2, 2023
סיפורה של הגלידה האיטלקית – המדריך הקצר לעולם הג'לאטו
Friday, September 29, 2023
המאכלים של מחוז לומברדיה
Saturday, September 23, 2023
האוכל והיינות הטעימים של מחוז לה מארקה
Sunday, July 2, 2023
מה קורה פה?! מדריך הדקויות להבנת האיטלקים וחוקיהם ה"משונים"
Tuesday, May 9, 2023
היינות של סרדיניה
Friday, April 21, 2023
האוכל של סרדיניה - 12 מאכלים סרדיים שאתם חייבים לטעום
Thursday, April 20, 2023
מבוא טעים לאוכל של פלרמו – מה אוכלים בחגים ובארוחות משפחתיות?
Wednesday, April 12, 2023
מסורות חג הפסחא – מצפון ועד דרום
Thursday, March 30, 2023
היינות של מחוז אומבריה
Wednesday, March 15, 2023
היינות של מחוז קמפניה
Monday, February 27, 2023
3 מרקים איטלקים לחורף ישראלי
Monday, January 23, 2023
מפרושטו ועד סלסיצ'ה – הנקניקים החשובים ביותר באיטליה
Saturday, January 7, 2023
מה אוכלים האיטלקים בחג המולד? התבשילים והמנות שבלעדיהם אי אפשר לחגוג את כריסטמס באיטליה
Saturday, December 24, 2022
בעקבות הפוקצ'ה הג'נובזית המושלמת - מדריך
Tuesday, December 13, 2022
משחקי תודעה דרך אוכל - ביקור אצל השף מאסימו בוטורה
Friday, November 4, 2022
15 דברים שחייבים לאכול בטורינו ופיימונטה
Tuesday, September 20, 2022
המדריך לגבינות החשובות באיטליה
Thursday, September 1, 2022
רומא לרעבים: 15 מאכלים רומאיים טיפוסיים שאתם חייבים לטעום כשאתם בעיר!
Saturday, July 30, 2022
על שמן זית, עגבניות, ומסורות ליגוריות נושנות
Thursday, June 30, 2022
מעמד הטבח ותרבות הבישול
Sunday, May 29, 2022
שני יקבים מיוחדים ושתי מסעדות מומלצות באזור קיאנטי
Tuesday, April 19, 2022
איפה מומלץ לאכול בצ'ינקווה טרה והסביבה? שתי מסעדות מעולות שאסור לפספס
Monday, April 18, 2022
ליגוריה בטעם של פעם
Thursday, April 14, 2022

עשוי לעניין אותך

מערכת באיטליה

1

מתעניינים

עליך להתחבר על מנת לצפות בתוכן זה

ההרשמה לאתר בחינם.

התחברות | הרשמה
bottom of page