top of page

פסטה ברוטב עגבניות

+ באיטליה
Tuesday, July 6, 2021

זמן קריאה

חיפוש

עודכן: 26 באוג׳ 2022

פסטה ברוטב עגבניות היא ללא ספק המנה האהובה ביותר בקרב האיטלקים. היא גם מנה שתמצאו בכל אזור באיטליה, מנה צמחונית ופשוטה להכנה, אבל באותו הזמן ישנם כללים ופרטים חשובים שהופכים את המנה הזאת למנת הדגל של המטבח האיטלקי. למדו איך באיטליה מכינים פסטה אל פומודורו בהנחייתו של השף דוד שושן



מצרכים ל-2 סועדים:

  • 200 גר' פסטה טרייה – ראו מתכון בערוץ (או יבשה)

  • 120 גר' מחית עגבניות (חצי כוס בערך)

  • 1 שן שום

  • שמן זית

  • חופן עלי בזיליקום טריים

  • מעט גבינת פרמג'אנו


פסטה ברוטב עגבניות - צילום: דוד שושן

אופן ההכנה:

מחממים מחבת על אש בינונית עם 2 כפות שמן זית.

מועכים את שן השום (חשוב להשאיר אותה שלמה) ומוסיפים לשמן הזית. מטגנים קלות ומנמיכים את האש.


חשוב שטמפ' השמן לא תהיה גבוהה על מנת שלא לשרוף את השום.


ממלאים סיר במים ומביאים לרתיחה.


בזמן שהמים רותחים... מוסיפים את מחית העגבניות למחבת ומערבבים היטב. מבשלים כ-5 דקות בערך.


כאשר המים רותחים מוסיפים מלח גס (1 כף שטוחה על כל ליטר מים) ומכניסים את הפסטה להתבשל.

(אם משתמשים בפסטה יבשה שזמני הבישול שלה ארוכים יותר מתחילים את בישול הפסטה עם הכנת הרוטב על מנת שלא יתייבש)

מכניסים את הפסטה הטרייה ומבשלים עד שמוכנה.


טועמים את הרוטב ומתבלים עם מעט מלח אם יש צורך (אם הרוטב הצטמצם מדי, ניתן להוסיף מעט ממי הבישול אך יש לשים לב לכמות המלח כיוון שמי הבישול מלוחים).


מסירים את השום מהרוטב (מי שממש אוהב לאכול שום משאיר) ומוסיפים פנימה את עלי הבזיליקום (כדאי לקרוע אותם מעט לפני) מוסיפים את הפסטה לרוטב ומערבבים היטב (כ-1 דקה בערך על מנת שתספוג מהרוטב).


מעבירים לצלחת ומגרדים מעט גבינת פארמיג'יאנו מיושנת מעל, בתאבון...

268 צפיות0 תגובות

פוסטים קשורים

Bình luận


סלט כוסמין קייצי
Monday, July 17, 2023
פסטה (טרייה) בלימון
Sunday, July 9, 2023
ריזוטו אספרגוס
Sunday, July 9, 2023
קאפונטה סיציליאנית
Sunday, July 9, 2023
פסטה בתנור ברוטב פלפלים
Sunday, July 9, 2023
ניוקי תפוחי אדמה ברוטב עגבניות צלויות ומוצרלה (אלה סורנטינה)
Sunday, July 9, 2023
פיצה ביתית בתבנית
Sunday, July 9, 2023
סלט פסטה, פסטו עגבניות מיובשות ואורוגולה
Sunday, July 9, 2023
ניוקי פריטי ממולאים ריקוטה ופיסטוק
Sunday, July 9, 2023
חציל בכרכרה - מתכון
Tuesday, May 24, 2022
מתכון לפסטה פיצ'י אראבייטה
Tuesday, May 17, 2022
פפרדלה פטריות יער
Wednesday, April 27, 2022
רביולי תרד וריקוטה - ברוטב אגוזים וחמאה
Monday, April 18, 2022
המטוגנים של רומא - מתכון לסופלי
Tuesday, March 29, 2022
פלאן פרמזן
Tuesday, March 22, 2022
עוגת תפוזים ושקדים רומאית
Tuesday, March 15, 2022
ספגטי קאצ'ו אה פפה
Wednesday, March 9, 2022
מרק ריבוליטה
Tuesday, March 1, 2022
פטוצ'ינה אלפרדו
Tuesday, February 15, 2022
מתכון לקנדרלי
Tuesday, February 8, 2022
ספגטי אליו אוליו פפרונצ'ינו ‏
Tuesday, February 1, 2022
לזניה תרד ופסטו
Tuesday, January 25, 2022
מרק מינסטרונה
Wednesday, January 19, 2022
נפלאות השום האדום
Saturday, December 11, 2021

עשוי לעניין אותך

דוד שושן | שף

1

מתעניינים

עליך להתחבר על מנת לצפות בתוכן זה

ההרשמה לאתר בחינם.

התחברות | הרשמה
bottom of page