top of page

3 מרקים איטלקים לחורף ישראלי

+ באיטליה
Monday, January 23, 2023

זמן קריאה

חיפוש

מרק הריבוליטה מטוסקנה, מרק הפאסטלי מאמיליה-רומאניה ומרק המינסטרונה המוכר בכל המגף האיטלקי, אלו שלושה מרקים אותם אוכלים לאורך כל השנה באיטליה ומתאימים לחורף הישראלי


החורף בעיצומו והגוף מחפש נחמה, אחת הדרכים הטובות היא להתחמם עם מרק. נוזל מהביל הוא תירוץ להתכנס סביב השולחן לחמם את הבטן אבל גם את הלב בחברותא, קבלו רעיונות לארוחת מרקים.


מרק ריבוליטה - מרק ירקות שמגיע מהקוצ'ינה פוברה (המטבח העני) של טוסקנה, המרק נולד בתקופה של מחסור כשלא היו זורקים שום דבר, לכן יש בו לחם יבש שנשאר מיום קודם. הריבוליטה כשמו כן הוא מורתח פעמיים, מהשם ניתן להבין שזה מרק שנשמר עוד יום לפחות, הוא מכיל ירקות חורפיים, כמה סוגי כרובים, שעועית, תפוחי אדמה, גזרים סלרי ועוד...


מתכון הוידאו בהנחיית צאלה רובינשטיין:



 


פאסטלי אין ברודו – פאסטלי היא פסטה לא שגרתית שעשויה מפרורי לחם וגבינת פארמיג'אנו (פַּרְמִיגָ'נוֹ), איך אפשר שתחסר במחוז אמיליה-רומאניה היכן שמייצרים אותה? גם כאן אפשר לראות את המוטיב החוזר, אילוץ או קושי שמניב יצירתיות שהופכת לקלאסיקה, בהעדר קמח או במקום לזרוק לחם ישן הפרורים עושים דרכם יחד עם גבינה לתערובת ונוצר משהו חדש ונפלא. המרק הוא מרק צח של בשר.


למתכון הוידאו בהנחיית דוד שושן:




 


מרק מינסטרונה – אין כאן מתכון רשמי, מרק הירקות האיטלקי הקלאסי מוגש ברוב המגף האיטלקי בגרסאות שונות, תלוי בתקופה של השנה ובתנובת הערוגה, בימינו אנו יכולים להשיג כמעט את כל סוגי הירקות לאורך כל השנה, היו יצירתיים אך שימרו על חוקי הבישול ותקבלו תוצאה מנחמת ביותר.


למתכון הוידאו בהנחיית דוד שושן:




 

377 צפיות0 תגובות

ความคิดเห็น


המאכלים של מחוז פריולי
Saturday, December 30, 2023
מסע טעים באברוצו: המנות המפורסמות ביותר של המחוז
Monday, October 2, 2023
סיפורה של הגלידה האיטלקית – המדריך הקצר לעולם הג'לאטו
Friday, September 29, 2023
המאכלים של מחוז לומברדיה
Saturday, September 23, 2023
האוכל והיינות הטעימים של מחוז לה מארקה
Sunday, July 2, 2023
מה קורה פה?! מדריך הדקויות להבנת האיטלקים וחוקיהם ה"משונים"
Tuesday, May 9, 2023
היינות של סרדיניה
Friday, April 21, 2023
האוכל של סרדיניה - 12 מאכלים סרדיים שאתם חייבים לטעום
Thursday, April 20, 2023
מבוא טעים לאוכל של פלרמו – מה אוכלים בחגים ובארוחות משפחתיות?
Wednesday, April 12, 2023
מסורות חג הפסחא – מצפון ועד דרום
Thursday, March 30, 2023
היינות של מחוז אומבריה
Wednesday, March 15, 2023
היינות של מחוז קמפניה
Monday, February 27, 2023
3 מרקים איטלקים לחורף ישראלי
Monday, January 23, 2023
מפרושטו ועד סלסיצ'ה – הנקניקים החשובים ביותר באיטליה
Saturday, January 7, 2023
מה אוכלים האיטלקים בחג המולד? התבשילים והמנות שבלעדיהם אי אפשר לחגוג את כריסטמס באיטליה
Saturday, December 24, 2022
בעקבות הפוקצ'ה הג'נובזית המושלמת - מדריך
Tuesday, December 13, 2022
משחקי תודעה דרך אוכל - ביקור אצל השף מאסימו בוטורה
Friday, November 4, 2022
15 דברים שחייבים לאכול בטורינו ופיימונטה
Tuesday, September 20, 2022
המדריך לגבינות החשובות באיטליה
Thursday, September 1, 2022
רומא לרעבים: 15 מאכלים רומאיים טיפוסיים שאתם חייבים לטעום כשאתם בעיר!
Saturday, July 30, 2022
על שמן זית, עגבניות, ומסורות ליגוריות נושנות
Thursday, June 30, 2022
מעמד הטבח ותרבות הבישול
Sunday, May 29, 2022
שני יקבים מיוחדים ושתי מסעדות מומלצות באזור קיאנטי
Tuesday, April 19, 2022
איפה מומלץ לאכול בצ'ינקווה טרה והסביבה? שתי מסעדות מעולות שאסור לפספס
Monday, April 18, 2022

עשוי לעניין אותך

מערכת באיטליה

1

מתעניינים

עליך להתחבר על מנת לצפות בתוכן זה

ההרשמה לאתר בחינם.

התחברות | הרשמה
bottom of page