top of page

3 מרקים איטלקים לחורף ישראלי

+ באיטליה
Monday, January 23, 2023

זמן קריאה

חיפוש

מרק הריבוליטה מטוסקנה, מרק הפאסטלי מאמיליה-רומאניה ומרק המינסטרונה המוכר בכל המגף האיטלקי, אלו שלושה מרקים אותם אוכלים לאורך כל השנה באיטליה ומתאימים לחורף הישראלי


החורף בעיצומו והגוף מחפש נחמה, אחת הדרכים הטובות היא להתחמם עם מרק. נוזל מהביל הוא תירוץ להתכנס סביב השולחן לחמם את הבטן אבל גם את הלב בחברותא, קבלו רעיונות לארוחת מרקים.


מרק ריבוליטה - מרק ירקות שמגיע מהקוצ'ינה פוברה (המטבח העני) של טוסקנה, המרק נולד בתקופה של מחסור כשלא היו זורקים שום דבר, לכן יש בו לחם יבש שנשאר מיום קודם. הריבוליטה כשמו כן הוא מורתח פעמיים, מהשם ניתן להבין שזה מרק שנשמר עוד יום לפחות, הוא מכיל ירקות חורפיים, כמה סוגי כרובים, שעועית, תפוחי אדמה, גזרים סלרי ועוד...


מתכון הוידאו בהנחיית צאלה רובינשטיין:



 


פאסטלי אין ברודו – פאסטלי היא פסטה לא שגרתית שעשויה מפרורי לחם וגבינת פארמיג'אנו (פַּרְמִיגָ'נוֹ), איך אפשר שתחסר במחוז אמיליה-רומאניה היכן שמייצרים אותה? גם כאן אפשר לראות את המוטיב החוזר, אילוץ או קושי שמניב יצירתיות שהופכת לקלאסיקה, בהעדר קמח או במקום לזרוק לחם ישן הפרורים עושים דרכם יחד עם גבינה לתערובת ונוצר משהו חדש ונפלא. המרק הוא מרק צח של בשר.


למתכון הוידאו בהנחיית דוד שושן:




 


מרק מינסטרונה – אין כאן מתכון רשמי, מרק הירקות האיטלקי הקלאסי מוגש ברוב המגף האיטלקי בגרסאות שונות, תלוי בתקופה של השנה ובתנובת הערוגה, בימינו אנו יכולים להשיג כמעט את כל סוגי הירקות לאורך כל השנה, היו יצירתיים אך שימרו על חוקי הבישול ותקבלו תוצאה מנחמת ביותר.


למתכון הוידאו בהנחיית דוד שושן:




 

431 צפיות0 תגובות

פוסטים קשורים

Comments


עשוי לעניין אותך

מערכת באיטליה

1

מתעניינים

עליך להתחבר על מנת לצפות בתוכן זה

ההרשמה לאתר בחינם.

התחברות | הרשמה
bottom of page