אחד הקינוחים האיטלקים המפורסמים ביותר חובה בכל מטבח איטלקי.
השף דוד שושן מכין את הטירמיסו בפורמט של עוגה, תשמחו לגלות שדווקא אחד מסמלי הקולינריה האיטלקית הוא פשוט וקל להכנה
מצרכים:
500 גר' מסקרפונה
3 חלמונים
2 כפות סוכר
2\1 חבילת בישקוטי סאבויארדי
200 מ"ל קפה מוכן וחם
1 כף ליקר דיסארונו (אמארטו) או מרסלה (לא חובה)
אופן ההכנה:
בקערה מקציפים את החלמונים עם כף סוכר עד לקבלת קצף צהוב, בהיר ויציב.
מוסיפים בהדרגה את המסקרפונה עם כף הסוכר השנייה ומקציפים עד לקבלת קצף יציב אך לא קשה מדי.
מניחים לנוח במקרר.
מכינים את הקפה במוקה (כמו בוידאו בערוץ) או במכונה (אם אין, ניתן להשתמש בקפה נמס איכותי. חשוב שיהיה נוזל בלבד בלי משקעי קפה). מוסיפים לקפה את הליקר ומערבבים.
בשלב זה ניתן לבחור האם להכין תבנית או מנות טירמיסו אישיות. התהליך זהה.
טובלים את הבישקוטי בקפה בזריזות ומניחים בכוס או בתבנית.
מורחים מעל שכבה מהקרם ושוב חוזרים על התהליך עם הבישקוטי והקרם לעוד שכבה. מכסים במכסה או בניילון נצמד (נזהרים שלא יגע בשכבת הקרם ומניחים במקרר לשעה לפחות)
בוזקים אבקת קקאו מעל לפני ההגשה.
Bình luận