top of page

סמיפרדו - גלידה ביתית איטלקית

+ באיטליה
Tuesday, July 6, 2021

זמן קריאה

חיפוש

עודכן: 26 באוג׳ 2022

קינוח קלאסי ונפוץ מהמטבח האיטלקי, הסמיפרדו הוא למעשה גלידה ביתית שאפשר להכין אותה בטעמים שונים, השף דוד שושן מכין את המנה בטעם תותים אביבי, קינוח מושלם לסיום כל ארוחה



מצרכים ל-12 מנות אישיות.

  • 2 חלבונים

  • 150 גר' סוכר

  • 30 גר' מים

  • 200 גר' שמנת מתוקה

  • 300 גר' תותים


סמיפרדו - צילום: דוד שושן


אופן ההכנה:


שוטפים היטב את התותים וקוטמים את החלק העליון עם העלים.

טוחנים את התותים למחית חלקה. ניתן לסנן את התותים במסננת.


בסיר קטן שמים את הסוכר והמים ומביאים לרתיחה איטית על אש נמוכה. (חשוב לשים לב שהסוכר מתמוסס במים ויוצר סירופ ולא מתקרמל על תחתית הסיר ונשרף) ניתן להיעזר במד חום, ולוודא שהסירופ לא עובר 114 מעלות בשלב הראשון.


כאשר סירופ הסוכר מבעבע ומתחיל להצטמצם מנמיכים את הלהבה ומתחילים להקציף את החלבונים בקערה.


מגבירים את הלהבה ומאפשרים לסירופ לבעבע (הסירופ צריך להגיע ל-120 מעלות).

יוצקים את הסירופ בהדרגה אל החלבונים תוך כדי הקצפה עד שמתקבל קצף מבריק ויציב.

שומרים כחצי כוס מחית בצד ואת השאר מערבבים בעדינות תוך כדי קיפול עם החלבונים.


מקציפים את השמנת לקצפת יציבה אך רכה. מקפלים בעדינות את הקצפת לקציפת החלבונים והתותים.

יוצקים בעדינות את הקציפה לתבניות סיליקון (אם משתמשים בתבניות אלומיניום מומלץ לרפד קודם לכן בניילון נצמד).


מניחים במקפיא ללילה.

יוצקים על צלחת שטוחה מעט ממחית התותים. מניחים עליה את הסמיפרדו ומקשטים בתותים טריים.


185 צפיות0 תגובות

פוסטים קשורים

קרוסטטה פירות יער
Sunday, July 9, 2023
עוגת תפוזים ושקדים רומאית
Tuesday, March 15, 2022
פנקוטה
Monday, February 7, 2022
על שוקולד וביצי הפתעה בחג הפסחא בטוסקנה
Saturday, December 11, 2021
סתיו טוסקני מתוק
Saturday, December 11, 2021
בציר ענבים ומתכון עוגת קברנה סוביניון
Saturday, December 11, 2021
סמיפרדו - גלידה ביתית איטלקית
Tuesday, July 6, 2021
קנולו סיציליאנו
Tuesday, July 6, 2021
זביונה - קינוח איטלקי
Tuesday, July 6, 2021
קנטוצ'י - עוגיות מטוסקנה
Tuesday, July 6, 2021
טירמיסו - קינוח איטלקי
Tuesday, July 6, 2021
עוגת כוסמת - ללא גלוטן
Tuesday, July 6, 2021
עוגת פאנטונה
Saturday, October 20, 2018
פיוט מתוק
Sunday, March 4, 2018

עשוי לעניין אותך

דוד שושן | שף

1

מתעניינים

עליך להתחבר על מנת לצפות בתוכן זה

ההרשמה לאתר בחינם.

התחברות | הרשמה
bottom of page