קינוח קלאסי ונפוץ מהמטבח האיטלקי, הסמיפרדו הוא למעשה גלידה ביתית שאפשר להכין אותה בטעמים שונים, השף דוד שושן מכין את המנה בטעם תותים אביבי, קינוח מושלם לסיום כל ארוחה
מצרכים ל-12 מנות אישיות.
2 חלבונים
150 גר' סוכר
30 גר' מים
200 גר' שמנת מתוקה
300 גר' תותים
אופן ההכנה:
שוטפים היטב את התותים וקוטמים את החלק העליון עם העלים.
טוחנים את התותים למחית חלקה. ניתן לסנן את התותים במסננת.
בסיר קטן שמים את הסוכר והמים ומביאים לרתיחה איטית על אש נמוכה. (חשוב לשים לב שהסוכר מתמוסס במים ויוצר סירופ ולא מתקרמל על תחתית הסיר ונשרף) ניתן להיעזר במד חום, ולוודא שהסירופ לא עובר 114 מעלות בשלב הראשון.
כאשר סירופ הסוכר מבעבע ומתחיל להצטמצם מנמיכים את הלהבה ומתחילים להקציף את החלבונים בקערה.
מגבירים את הלהבה ומאפשרים לסירופ לבעבע (הסירופ צריך להגיע ל-120 מעלות).
יוצקים את הסירופ בהדרגה אל החלבונים תוך כדי הקצפה עד שמתקבל קצף מבריק ויציב.
שומרים כחצי כוס מחית בצד ואת השאר מערבבים בעדינות תוך כדי קיפול עם החלבונים.
מקציפים את השמנת לקצפת יציבה אך רכה. מקפלים בעדינות את הקצפת לקציפת החלבונים והתותים.
יוצקים בעדינות את הקציפה לתבניות סיליקון (אם משתמשים בתבניות אלומיניום מומלץ לרפד קודם לכן בניילון נצמד).
מניחים במקפיא ללילה.
יוצקים על צלחת שטוחה מעט ממחית התותים. מניחים עליה את הסמיפרדו ומקשטים בתותים טריים.
Komentáře