top of page

סרדינים ממולאים

+ באיטליה

זמן קריאה

חיפוש

עודכן: 27 באוג׳ 2022

מנת אנטי פסטי מסיציליה, סרדינים ממולאים. השף דוד שושן לוקח אותנו למסע ניחוחות לאחד מהמקומות היפים והטעימים במגף האיטלקי, סיציליה...



מצרכים:

  • 300 גר' סרדינים מפולטים (פרפר) ללא אידרה

  • 10 גר' צנוברים

  • 50 גר' פירורי לחם

  • 15 גר' צימוקים

  • 3 פילטים אנשובי קצוצים דק

  • 3 כפות פטרוזיליה קצוצה דק

  • מיץ מתפוז אחד

  • 2 כפות דבש

  • שמן זית

  • מלח


סרדינים ממולאים - צילום: דוד שושן

אופן ההכנה:

משרים את הצימוקים במים קרים לכ-10 דקות.


בקערה מערבבים את פירורי הלחם, הצנוברים, האנשובי, הפטרוזיליה, מעט שמן זית והצימוקים (סחוטים מנוזלים) לכדי תערובת מעט לחה.


בקערה נפרדת מערבבים את מיץ התפוזים יחד עם הדבש ו-2 כפות שמן הזית.


מוסיפים מעט מהנוזל לתערובת היבשה (כף בערך).


על משטח עבודה מניחים את פילה הסרדין כאשר העור פונה כלפי מטה וממלאים בתערובת. מקפלים בעדינות את הפילה ומניחים בתבנית אפיה כאשר ה"פתח" פונה כלפי התבנית.


מסדרים את הסרדינים צמוד אחד אחד לשני ויוצקים את נוזל התפוזים והדבש מעל. מפזרים את יתר התערובת מעל הסרדינים המגולגלים ואופים בתנור שחומם מראש ל-180 מעלות כ-8 דקות. ניתן לסדר עלי דפנה בין הסרדינים.


מוציאים מהתנור ומחכים שיצטנן לפני שמוציאים מהתבנית.

48 צפיות0 תגובות

פוסטים קשורים

עשוי לעניין אותך

1

מתעניינים

עליך להתחבר על מנת לצפות בתוכן זה

ההרשמה לאתר בחינם.

התחברות | הרשמה
bottom of page