top of page

עוגת כוסמת - ללא גלוטן

+ באיטליה
Tuesday, July 6, 2021

זמן קריאה

חיפוש

עודכן: 27 באוג׳ 2022

השף דוד שושן מכין עוגת כוסמת, מתכון מקורי מצפון איטליה והדולומטים, מתכון המתאים לפסח וכמו כן גם למי שאינו אוכל גלוטן



מצרכים לעוגה בתבנית בקוטר 20 ס"מ:

  • 125 גר' קמח כוסמת

  • 125 גר' שקדים מולבנים טחונים

  • 125 גר' חמאה בטמפ' החדר

  • 125 גר' סוכר

  • 8גר' אבקת אפיה

  • 3 ביצים מופרדות


עוגת כוסמת - צילום: דוד שושן

אופן ההכנה:

מחממים תנור ל: 180 מעלות (עדיף עם עם אוורור)


מפרידים את הביצים לחלבונים ולחלמונים.

מקציפים את החלבונים עם מחצית מכמות הסוכר (מוסיפים בהדרגה את הסוכר) עד לקבלת קצף יציב ומבריק (לא קשה מדי "פסגות רכות")


בקערה נפרדת מקציפים (אפשר גם ידנית) את החמאה עם שארית הסוכר ומוסיפים את החלמונים בהדרגה.


מקציפים עד לקבלת קרם אוורירי וחלק.


מערבבים היטב את כל ה"יבשים": קמח כוסמת, שקדים טחונים ואבקת אפייה (לשים לב שאין גושים).

מעבירים את ה"יבשים" לתערובת החמאה והחלמונים ומערבבים היטב.


לוקחים מעט מקציפת החלבונים ומקפלים לתוך התערובת בזהירות. חוזרים על התהליך עד שכל הקציפה התערבבה תוך כדי קיפול ויש לנו מסה אחידה וחלקה.


משמנים היטב תבנית בקוטר 20 ס"מ (או מרפדים בנייר אפייה)

מעבירים את התערובת אלהתבנית ומכניסים לתנור.

ואופים כ: 40 דקות ובודקים בעזרת קיסם אם מרכז העוגה אפוי לפני שמוציאים מהתנור.


מצננים היטב. פורסים את העוגה לשניים ובאמצע ממלאים בריבה (תותים או פירות יער). ניתן לאכול לאחר כשעה כשהעוגה ספגה מעט מהריבה שבאמצע.


מרקחת תותים: (לעוגה אחת)

  • 300 גר' תותים שטופים ונקיים

  • 80-100 גר' סוכר (תלוי בבשלות התותים)


אופן הכנה:

מסירים לתותים את העלים ושוטפים היטב.

חותכים את התותים לקוביות בינוניות (1 ס"מ)

מעבירים לסיר קטן בעל תחתית עבה.

מוסיפים את הסוכר ומערבבים על להבה נמוכה כ20-25 דק'

מסירים מהאש ומניחים להתקרר

חשוב: מרקם התותים בסוף הבישול צריך להיות מעט נוזלי (סירופ). הוא יתמצק ככל שהמרקחת תתקרר ולכן אין צורך להגיע למרקם מצומצם מדי בזמן הבישול.


472 צפיות0 תגובות

פוסטים קשורים

תגובות


קרוסטטה פירות יער
Sunday, July 9, 2023
עוגת תפוזים ושקדים רומאית
Tuesday, March 15, 2022
פנקוטה
Monday, February 7, 2022
על שוקולד וביצי הפתעה בחג הפסחא בטוסקנה
Saturday, December 11, 2021
סתיו טוסקני מתוק
Saturday, December 11, 2021
בציר ענבים ומתכון עוגת קברנה סוביניון
Saturday, December 11, 2021
סמיפרדו - גלידה ביתית איטלקית
Tuesday, July 6, 2021
קנולו סיציליאנו
Tuesday, July 6, 2021
זביונה - קינוח איטלקי
Tuesday, July 6, 2021
קנטוצ'י - עוגיות מטוסקנה
Tuesday, July 6, 2021
טירמיסו - קינוח איטלקי
Tuesday, July 6, 2021
עוגת כוסמת - ללא גלוטן
Tuesday, July 6, 2021
עוגת פאנטונה
Saturday, October 20, 2018
פיוט מתוק
Sunday, March 4, 2018

עשוי לעניין אותך

דוד שושן | שף

1

מתעניינים

עליך להתחבר על מנת לצפות בתוכן זה

ההרשמה לאתר בחינם.

התחברות | הרשמה
bottom of page