מי אמר העצמה נשית ולא קיבל? כתבת "באיטליה" נויה פיבר בחרה עבורנו שלוש מעצבות שזכו להצלחה עצומה בשנים האחרונות והפכו למוביליות דעת קהל בתחום עיצוב חללים ומוצר. טביעת אצבע נשית בשבוע העיצוב במילאנו, בבחינת רוצו לראות:
כריסטינה צ׳לסטינו- Cristina celestino
במקור מן העיר פורדנונה שבצפון מזרח איטליה. ב- 2009 עברה למילאנו והקימה את המותג Attico Design לגופי תאורה וריהוט. פרצה לתודעה וביססה את המותג שלה לאחר שהשתתפה ב-2012 ב -SALONE SATELITE, מתחם המעצבים הצעירים הידוע בתוך הסלונה. צ'לסטינו הציגה שם ליין של אגרטלים העשויים בטכניקת עטיפה (wrapping). כחומרים עוטפים השתמשה בסלוטייפ, פחם, סיבי זכוכית וסוגים שונים של עץ.
אחד הפרוייקטים החשובים והמסקרנים שלה נקרא,atomizers אוסף בקבוקי בושם שולחנים המיוצר על ידיseletti ומוצג באוסף הקבע של מוזיאון העיצוב במילאנו, הטריאנאלה(עוד מקום חובה לביקור).
בימים אלה עבודותיה מוצגות בגלריות ומוזיאונים לעיצוב והיא משמשת כמנהלת קריאיטיב של מותגים כמו פנדי וסרג'יו רוסי.
בשבוע העיצוב הנוכחי אפשר לראות את עיצוביה עבור חברות שונות: 1. Abricò - אינטרפטציה של צ'לסטינו לשנדליר עבור סרג'יו רוסי, בבוטיק של המותג ב - via montenapoleone 27 חלל שהיא אחראית גם לעיצוב הפנים שלו. 2. Coralo- הוא מייצג שעוסק בקרון טראם, באלמוגים על צבעם וצורתם ובקולנוע. קרון שעוצב על ידי צ'לסטיני מבחוץ ומבפנים יסע ברחבי רובע בררה. הכרטיסים אזלו אבל שווה לעקוב באינסטגרם. 3. Giardini delle delizie- קו של חיפויים העשויים מן "הקוטו" האיטלקי הידוע עבור Fornace Brioni(חברה שמייצרת את האריחים בעבודת יד בטכניקה המקורית) תוך מתן הפרשנות של המעצבת לאפשרות לגשר בין מסורת העבר לבין עיצוב בסגנון עכשווי. באיטליה האינטרפרטציה הזאת חיונית להישרדותם של אוּמנים המחזיקים בידע שהועבר מדור לדור במשך מאות שנים, על המסורת לקבל אל תוכה תכנים חדשים שישמרו אותה רלוונטיות. אחד הקישורים המקסימים שעושה צ'לסטיני הוא בין צורת האריחים לבין צורתם של ממתקים. 4. גם עבור Gebrunder Thonet, חברה שיוסדה במאה ה- 19 וידועה בשל הרהיטים העשויים בטכניקת bentwood אותם הייתה הראשונה לייצר בקנה מידה תעשייתי, בנתה צ'לסטיני גשר מן העבר אל העתיד. הפרשנויות המודרניות שלה כמו מביטות אל העבר במבט נוסטלגי, בעודן מצילות את היפה והטוב שבו.
ניקה זופאק Nika Zupanc
מעצבת פנים ומוצר סלובנית, אשר כהגדרתה הצליחה לפרוץ אל עולם העיצוב מפני שהשכילה להבין שבין מילאנו ולובליאנה מפרידות רק 4 שעות נהיגה. "אין דבר פשוט יותר מלהעמיס את תא המטען במוצרים שלך ופשוט לנסוע לשם... " זופאק היא דוגמא קלאסית למי שזכתה להצלחה בזכות שבוע העיצוב במילאנו, בכל פעם שהציגה שם קיבלה הצעות לשיתופי פעולה שקידמו את הקרירה שלה. המוצר הראשון פרי עיצובה שנקנה עבור חברה מסחרית למטרת יצור המוני היה מנורה. חברת Moooi ההולנדית קנתה את העיצוב שנקרא "לוליטה לאמפ" ומאז כל השאר פחות או יותר היסטוריה או היסטריה.
זופאק עובדת כמעצבת עצמאית המעורבת על בסיס קבוע בפרויקטים המובילים והיוקרתיים ביותר בתחום, במסגרתם היא מדברת את הפואטיקה העיצובית המיוחדת לה והמזוהה מיד על ידי עוקביה. במגזין- Elle USA הגדירו את הסגנון שלה כ - "פאנק אלגנט", כלומר, פיסות מחוברות בקשרים אסוציאטיבים רופפים של תפיסות אלגנטיות שונות. ניקה מעידה על עצמה כמי ש"מאתגרת את הרציונלי, השקול והמעשי באמצעות הענקת קול לאינטואיטיבי,האקלקטי והאינטימי". חברת De Castelli, אחת מיני רבות איתן שיתפה פעולה, מנסה ללכוד חלק מן הקסם הוויזואלי שלה באמצעות המשפט "הרהיטים של ניקה מאופיינים במגע קל של תאטרליות ובאזכורים מה-"פילם נואר", ובאופן מסוים הם גורמים לאנשים להרגיש כמו שחקנים" אחד משיתופי הפעולה המענגים ביותר שלה הוא זה שנוצר בינה לבין Dior פרויקט שהביא לעולם כיסא עם משענת לולאת פרפר שהפך מפורסם ומבוקש ביותר. לולאת הפרפר, שבמקור הופיעה כהצעה להתכתבות עם הלולאה שמעטרת את צוואר בקבוק הבושם Miss Dior הפכה לצורה החוזרת על עצמה בעיצוביה השונים באינטרפרטציות נשיות משעשעות.
כחלק מפרויקט של עיצוב כלי מיטה הנקרא “Love Me More” מציגה ניקה מיטה מהחלומות
אזהרת סופר סטאר, שווה לעקוב באינסטוש. כדי להתעדכן במיקומים בהם היא מציגה את עבודותיה השנה יש לעקוב אחר עמוד הפייסבוק שלה פודקאסט בו היא מספרת על עצמה ועל ההצלחה שלה - מומלץ לכל מי שמתכננת את עתידה בספרת העיצוב ולכל מי שמתכננת את עתידה באופן כללי.
פאולה לנטי Paola Lenti
מעצבת איטלקייה ילידת מחוז פיימונטה, בוגרת הפוליטכניקו Politechnico במילאנו. ב-1994 הקימה את החברה שלה המתמחה ביצור רהיטים עכשויים הכוללים שטיחים, כיסאות וריהוט חוץ. המותג נחשב, מקורי ופורץ דרך בזכות השימוש בחומרים ידידותיים לסביבה, שימוש בבדים וחומרים מן השורה הראשונה, כמו גם, צבעוניות, תחכום צורני וגיאומטרי, מלאכות יד מסורתיות וטכניקות ייחודיות של אריגה, סריגה וקליעה המזוהות מאוד עם המותג.
פאולה לנטי ידועה כמי שעיצוביה מבוססים על מחקר יסודי ומעמיק בעל אופי מדעי כמעט שמהווה בסיס מוצק לעולם העיצובי שלה. ההתבוננות בעיצוביה נדמית כהתבוננות דרך זכוכית מגדלת אל פרטי הפרטים של סיבים, של פני שטח אבניים, או של טיפת מים אחת שהאור נשבר בה. הקולקציות של פאולה לנטי מוצגות ונמכרות ב-60 ארצות וביותר מ- 300 חללי תצוגה. בשבוע העיצוב במילאנו 2018 היא תציג קולקציה חדשה במרחב התעשייתי של fabrica orbia 15
Comments