top of page

ניוקי ריקוטה

+ באיטליה
Tuesday, July 6, 2021

זמן קריאה

חיפוש

עודכן: 26 באוג׳ 2022

ניוקי היא מנה מהעתיקות באיטליה, הניוקי המוכר ביותר הוא זה מתפוחי אדמה, אבל בצפון איטליה נפוצה גם מנת הניוקי מגבינת הריקוטה


המנה הזו נפוצה בהרים היכן שגבינת הריקוטה מיוצרת במחלבות קטנות ושם הוא נקרא ניוקי די מלגה, אבל לא רק בהרים. בניגוד לניוקי תפוחי אדמה כאן הניוקי מקבלים מרקם רך עד כמעט נמס בפה. השף דוד שושן מגלה לנו עד כמה המנה הזו פשוטה להכנה.



מצרכים ל-4 סועדים:

  • 250 גר' ריקוטה

  • 150 גר' סמולה (קמח דורום)

  • 1 ביצה

  • מלח

  • פלפל


ניוקי ריקוטה - צילום: דוד שושן

אופן ההכנה:

בקערה טורפים היטב את הביצה, מוסיפים את הריקוטה ומערבבים היטב.

מוסיפים בהדרגה את הקמח ומתבלים במעט מלח ופלפל גרוס.


מערבבים היטב את כל המרכיבים ולשים מעט ביד את הבצק על מנת שנוכל לחוש את המרקם.

מניחים למנוחה של כ-20 דק' על מנת שהקמח יספוג היטב את הנוזלים שבביצה ובגבינה.


חשים שוב את מרקם הבצק ומוודאים שהוא לא רך מדי. במידת הצורך ניתן להוסיף מעט קמח אך בזהירות על מנת שלא יתקבל מרקם דחוס מדי.

אפשרות טובה לבדוק את מרקם הבצק היא להרתיח מים ולבשל חתיכה קטנה ולטעום את המרקם לאחר הבישול.


מניחים את הבצק על משטח עבודה מקומח קלות ומגלגלים אותו לצורת גליל בקוטר 3 ס"מ לערך. חותכים את הבצק באמצעות קלף או סכין לחתיכות ברוחב 2 ס"מ.

מקמחים קלות את הניוקי.


מרתיחים מים וממליחים מעט -1 כפית מלח גס על כל ליטר.

מבשלים את הניוקי תוך כדי ערבוב מדי פעם על מנת שלא ידבקו לתחתית הסיר או אחד לשני.

כאשר הניוקי צפים ממתינים כ-30 שניות ומסירים אותם מהמים.


בשלב זה ניתן להעביר אותם לרוטב או לקערה עם פסטו.

אם רוצים לשמר את הניוקי ולא לאכול את כולם ניתן לבשל אותם, לשמן מעט בשמן זית ולאחסן בקופסא במקרר ליומיים.

ניתן גם להקפיא אותם לא מבושלים אך מומלץ להניח אותם מופרדים זה מזה על מגש עד שהם קופאים ורק אז להעביר לקופסא.

362 צפיות0 תגובות

פוסטים קשורים

Comments


פסטה (טרייה) בלימון
Sunday, July 9, 2023
פסטה בתנור ברוטב פלפלים
Sunday, July 9, 2023
ניוקי תפוחי אדמה ברוטב עגבניות צלויות ומוצרלה (אלה סורנטינה)
Sunday, July 9, 2023
סלט פסטה, פסטו עגבניות מיובשות ואורוגולה
Sunday, July 9, 2023
מתכון לפסטה פיצ'י אראבייטה
Tuesday, May 17, 2022
פפרדלה פטריות יער
Wednesday, April 27, 2022
רביולי תרד וריקוטה - ברוטב אגוזים וחמאה
Monday, April 18, 2022
ליגוריה בטעם של פעם
Thursday, April 14, 2022
ספגטי קאצ'ו אה פפה
Wednesday, March 9, 2022
פטוצ'ינה אלפרדו
Tuesday, February 15, 2022
ספגטי אליו אוליו פפרונצ'ינו ‏
Tuesday, February 1, 2022
לזניה תרד ופסטו
Tuesday, January 25, 2022
ביקור אצל השף פרדיני
Saturday, December 11, 2021
רביולי עשבים עם רוטב אגוזים
Tuesday, July 6, 2021
ניוקי אלה רומאנה על קרם אפונה
Tuesday, July 6, 2021
ספגטי עם סרדינים
Tuesday, July 6, 2021
פאסטלי אין ברודו - מרק פסטה
Tuesday, July 6, 2021
קולורג'יונס - פסטה
Tuesday, July 6, 2021
ניוקי ריקוטה
Tuesday, July 6, 2021
פסטה אלה קרבונרה
Tuesday, July 6, 2021
ניוקי תפוחי אדמה
Tuesday, July 6, 2021
אורקייטה קון צ'ימה די ראפה - פסטה
Tuesday, July 6, 2021
פסטה ברוטב עגבניות
Tuesday, July 6, 2021
ספגטי אלה נורמה
Tuesday, July 6, 2021

עשוי לעניין אותך

דוד שושן | שף

1

מתעניינים

עליך להתחבר על מנת לצפות בתוכן זה

ההרשמה לאתר בחינם.

התחברות | הרשמה
bottom of page