פנקוטה הוא קינוח איטלקי המוכר בכל העולם, מקורותיו במחוז פיימונטה בשצפון מערב איטליה, את הקלאסיקה הזאת מכינים משמנת מתוקה מבושלת, השף דוד שושן מכין גרסה רעננה לעונה החמה עם רוטב תפוז, שילוב מנצח
מתכון ל 6 מנות:
מצרכים לפנקוטה:
500 מ"ל שמנת מתוקה
3 כפות סוכר
12 גר' ג'לטין באבקה (או 8 גר' עלי ג'לטין)
לרוטב:
1 תפוז גדול או 2 קטנים (עדיף אורגניים)
70 גר' סוכר
לקישוט:
30 גר' שקדים
אופן ההכנה:
מניחים את התפוז בסיר מלא מים ומבשלים כשעה וחצי עד שמתרכך.
במקביל שמים את הג'לטין בקערה, יוצקים עליו כ-2 כפות מים ומניחים ל: 5 דקות.
מבשלים בסיר את השמנת ואת הסוכר על אש בינונית (אין צורך להביא לרתיחה).
יוצקים את השמנת על הג'לטין ומערבבים היטב עד שהג'לטין נמס לחלוטין.
יוצקים לגביעים\כוסות או תבנית סיליקון, ממתינים כ: 2-3 דקות ועוטפים קלות על מנת שלא ייווצר קרום.
מניחים במקרר לכשעתיים לפחות עד שמתייצב לחלוטין.
כאשר התפוזים התקררו, חוצים אותם ומסירים את החרצנים (אם ישנם).
טוחנים את התפוזים יחד עם הסוכר למחית חלקה. אם יש צורך, מוסיפים מעט מים לקבלת מרקם חלק ונוזלי יותר.
קולים את השקדים בתנור על 140 מעלות כ: 7 דקות או במחבת עם מעט שמן. קוצצים את השקדים.
כאשר הפנקוטה מוכנה, מוציאים אותה מהתבניות ומגישים עם מעט מחית ושקדים קצוצים.
Commentaires