top of page

פנקוטה

+ באיטליה
Monday, February 7, 2022

זמן קריאה

חיפוש

עודכן: 26 באוג׳ 2022

פנקוטה הוא קינוח איטלקי המוכר בכל העולם, מקורותיו במחוז פיימונטה בשצפון מערב איטליה, את הקלאסיקה הזאת מכינים משמנת מתוקה מבושלת, השף דוד שושן מכין גרסה רעננה לעונה החמה עם רוטב תפוז, שילוב מנצח




מתכון ל 6 מנות:


מצרכים לפנקוטה:

500 מ"ל שמנת מתוקה

3 כפות סוכר

12 גר' ג'לטין באבקה (או 8 גר' עלי ג'לטין)


לרוטב:

1 תפוז גדול או 2 קטנים (עדיף אורגניים)

70 גר' סוכר


לקישוט:

30 גר' שקדים


אופן ההכנה:

מניחים את התפוז בסיר מלא מים ומבשלים כשעה וחצי עד שמתרכך.
במקביל שמים את הג'לטין בקערה, יוצקים עליו כ-2 כפות מים ומניחים ל: 5 דקות.
מבשלים בסיר את השמנת ואת הסוכר על אש בינונית (אין צורך להביא לרתיחה).
יוצקים את השמנת על הג'לטין ומערבבים היטב עד שהג'לטין נמס לחלוטין.
יוצקים לגביעים\כוסות או תבנית סיליקון, ממתינים כ: 2-3 דקות ועוטפים קלות על מנת שלא ייווצר קרום.
מניחים במקרר לכשעתיים לפחות עד שמתייצב לחלוטין.
כאשר התפוזים התקררו, חוצים אותם ומסירים את החרצנים (אם ישנם).
טוחנים את התפוזים יחד עם הסוכר למחית חלקה. אם יש צורך, מוסיפים מעט מים לקבלת מרקם חלק ונוזלי יותר.
קולים את השקדים בתנור על 140 מעלות כ: 7 דקות או במחבת עם מעט שמן. קוצצים את השקדים.
כאשר הפנקוטה מוכנה, מוציאים אותה מהתבניות ומגישים עם מעט מחית ושקדים קצוצים.
95 צפיות0 תגובות

פוסטים קשורים

Commentaires


פסטה (טרייה) בלימון
Sunday, July 9, 2023
ריזוטו אספרגוס
Sunday, July 9, 2023
פסטה בתנור ברוטב פלפלים
Sunday, July 9, 2023
ניוקי תפוחי אדמה ברוטב עגבניות צלויות ומוצרלה (אלה סורנטינה)
Sunday, July 9, 2023
פיצה ביתית בתבנית
Sunday, July 9, 2023
סלט פסטה, פסטו עגבניות מיובשות ואורוגולה
Sunday, July 9, 2023
ניוקי פריטי ממולאים ריקוטה ופיסטוק
Sunday, July 9, 2023
חציל בכרכרה - מתכון
Tuesday, May 24, 2022
מתכון לפסטה פיצ'י אראבייטה
Tuesday, May 17, 2022
המטוגנים של רומא - מתכון לסופלי
Tuesday, March 29, 2022
פלאן פרמזן
Tuesday, March 22, 2022
ספגטי קאצ'ו אה פפה
Wednesday, March 9, 2022
מתכון לקנדרלי
Tuesday, February 8, 2022
פנקוטה
Monday, February 7, 2022
לזניה תרד ופסטו
Tuesday, January 25, 2022
על שוקולד וביצי הפתעה בחג הפסחא בטוסקנה
Saturday, December 11, 2021
מאפה ארטישוק ירושלמי וקייל
Saturday, December 11, 2021
בציר ענבים ומתכון עוגת קברנה סוביניון
Saturday, December 11, 2021
זוג מתכונים - פארינטה ופאנלה
Monday, November 15, 2021
סלט שומר ותפוז
Tuesday, July 6, 2021
רביולי עשבים עם רוטב אגוזים
Tuesday, July 6, 2021
פשטידת גבינות ותרד
Tuesday, July 6, 2021
ניוקי אלה רומאנה על קרם אפונה
Tuesday, July 6, 2021
פסטו פול - Marò
Tuesday, July 6, 2021

עשוי לעניין אותך

דוד שושן | שף

1

מתעניינים

עליך להתחבר על מנת לצפות בתוכן זה

ההרשמה לאתר בחינם.

התחברות | הרשמה
bottom of page