השף דוד שושן מכין מתכון איטלקי מקורי ממחוז אברוצו שבדרום מרכז המגף, כדורי גבינת פקורינו מטוגנים, אנטי פסטי לא שגרתי או אפילו מנה ראשונה
מצרכים ל-10 קציצות:
60 גר' פירורי לחם
75 גר' פקורינו (ניתן להחליף בפרמז'ן אם לא מוצאים)
3 ביצים
1 שן שום כתושה דק
1 חופן עלי פטרוזיליה קצוצים דק
לרוטב:
1 שן שום קלופה שלמה
חצי כוס מחית עגבניות
מלח
שמן זית
אופן ההכנה:
בקערה: מערבבים את כל המרכיבים לכדי תערובת אחידה ולא רכה מדי. (מומלץ להמתין כ-2 דק' כדי שפירורי הלחם יספגו את הנוזלים אחרי הערבוב הראשוני כדי להעריך את מרקם המסה)
מוסיפים מלח לתערובת במידת הצורך.
מחממים שמן טיגון בסיר ל-160 מעלות.
מכינים כדורים קטנים (בגודל כדור פינג פונג בערך) ומטגנים עד שמזהיבים. (יש לבדוק שהכדורים אכן מבושלים גם מבפנים, במידת הצורך יש להנמיך את הלהבה ולהמתין כמה דקות על מנת שהשמן יתקרר מעט)
מסירים את הכדורים מהשמן ומניחים על נייר סופג. מחממים מחבת על אש בינונית ומוסיפים כ-2 כפות שמן זית.
צולים את שן השם הקלופה כחצי דקה.
מוסיפים את מחית העגבניות ומבשלים כ-7 דקות על אש בינונית נמוכה עד שהרוטב מצטמצם מעט.
ממליחים לפי הצורך.
מוסיפים את הכדורים לרוטב ודואגים לכסות אותם מכל הכיוונים. נותנים להם לספוג מן הרוטב.
מעבירים לצלחת עם מעט מהרוטב.
ניתן לגרר מעט גבינה מעל.
コメント