top of page

פארמיג'אנה די מלאנזנה - חצילים

+ באיטליה
Tuesday, July 6, 2021

זמן קריאה

חיפוש

עודכן: 26 באוג׳ 2022

קלאסיקה נאפוליטנית, הפארמיג'אנה הוא מאפה מחצילים, עגבניות וגבינות מוצרלה ופרמזן. מנה זו מוגשת כמנה ראשונה (לא חובה), היא מהמנות המפורסמות של המטבח הנאפוליטני. השף דוד שושן מכין אותה עם שינוי קל שהופך אותה לקלילה יותר



מצרכים:

  • 2 חצילים

  • 1 קופסא עגבניות מרוסקות

  • 2 כדורי מוצרלה

  • חצי כוס פרמז'ן מגורר

  • 2 שיני שום

  • 5-6 עלי בזיליקום

  • שמן זית

  • מלח.

פארמיג'אנה די מלאנזנה - צילום: דוד שושן

אופן ההכנה:

קולפים את החצילים ופורסים לפרוסות בעובי 1 ס"מ. מסדרים את החצילים על מגש מרופד בנייר אפייה, מורחים עליהם מעט שמן זית מכל צד ואופים בתנור שחומם מראש ל-180 מעלות, כ: 10-12 דקות מכל צד עד שהם מתרככים. (חשוב שלא לשרוף או לייבש אותם).


בסיר קטן מחממים את שמן הזית (כ-2 כפות). מועכים את שיני השום בעזרת היד כנגד קרש החיתוך ומקלפים אותם. שיני השום צריכות להישאר כמעט שלמות אך מעוכות על מנת שיוציאו טעמים, אין צורך לכתוש את השיניים.

מטגנים את שיני השום כ-3 דקות על אש נמוכה ודואגים שלא תישרפנה.


מוסיפים פנימה את העגבניות המרוסקות ואת עלי הבזיליקום. מערבבים היטב ומבשלים עד שהחצילים מוכנים.

טועמים את הרוטב ומתבלים עם מעט מלח (לא ממליחים יותר מדי מכיוון שהפרמז'ן גם הוא מלוח).

פורסים את כדורי המוצרלה לפרוסות בעובי של כחצי ס"מ ומניחים על מסננת על מנת להיפטר מרוב הנוזלים.

בתבנית חסינת חום מסדרים באופן אחיד שכבות של רוטב, חצילים, מוצרלה, רוטב ופרמזן. מסיימים עם שכבת פרמז'ן מלמעלה.


אופים בתנור כ-30 דקות. ב-20 דקות הראשונות יש לכסות את החום העליון בעזרת תבנית או לכסות את הפרמיג'נה עם נייר כסף. יש להסיר את הכיסוי ב-10 דק' האחרונות ולאפות קרוב יחסית לחום העליון כדי לקבל גוון שחום ויפה.


מצננים היטב ומומלץ לאכול ביום שלמחרת לטעמים מאוזנים יותר.

1,131 צפיות0 תגובות

פוסטים קשורים

Comments


סלט כוסמין קייצי
Monday, July 17, 2023
פסטה (טרייה) בלימון
Sunday, July 9, 2023
ריזוטו אספרגוס
Sunday, July 9, 2023
פסטה בתנור ברוטב פלפלים
Sunday, July 9, 2023
ניוקי תפוחי אדמה ברוטב עגבניות צלויות ומוצרלה (אלה סורנטינה)
Sunday, July 9, 2023
סלט פסטה, פסטו עגבניות מיובשות ואורוגולה
Sunday, July 9, 2023
חציל בכרכרה - מתכון
Tuesday, May 24, 2022
פפרדלה פטריות יער
Wednesday, April 27, 2022
רביולי תרד וריקוטה - ברוטב אגוזים וחמאה
Monday, April 18, 2022
מרק ריבוליטה
Tuesday, March 1, 2022
מתכון לקנדרלי
Tuesday, February 8, 2022
ספגטי אליו אוליו פפרונצ'ינו ‏
Tuesday, February 1, 2022
לזניה תרד ופסטו
Tuesday, January 25, 2022
מרק מינסטרונה
Wednesday, January 19, 2022
מאפה ארטישוק ירושלמי וקייל
Saturday, December 11, 2021
ליקוט ערמונים וקרם כתום
Saturday, December 11, 2021
סלט שומר ותפוז
Tuesday, July 6, 2021
רביולי עשבים עם רוטב אגוזים
Tuesday, July 6, 2021
פשטידת גבינות ותרד
Tuesday, July 6, 2021
ניוקי אלה רומאנה על קרם אפונה
Tuesday, July 6, 2021
צָ'אוּדֶדָה - סלט ארטישוק ותפוח'א
Tuesday, July 6, 2021
פרחי קישוא ממולאים
Tuesday, July 6, 2021
פיאדינה - פיתה איטלקית
Tuesday, July 6, 2021
פאנצנלה - סלט טוסקני
Tuesday, July 6, 2021

עשוי לעניין אותך

דוד שושן | שף

1

מתעניינים

עליך להתחבר על מנת לצפות בתוכן זה

ההרשמה לאתר בחינם.

התחברות | הרשמה
bottom of page