השף דוד שושן מכין מתכון סיציליאני מקורי, קציצות חצילים מטוגנות בסלסה של עגבניות קרות, מנת אנטי פסטי מושלמת לכל ארוחה
מצרכים ל-15 קציצות לערך
1 חציל גדול, ללא גרעינים. 400 גר' לערך
60 גר' פקורינו מגוררת (אפשר להחליף בפרמז'ן)
60 גר' פירורי לחם
חופן עלי בזיליקום\אורגנו קצוצים
1 ביצה
מלח
פלפל לבן (אם רוצים)
לסלסה:
2 עגבניות
2\1 בצל סגול
חופן עלי בזיליקום קצוצים
מלח
פלפל
שמן זית
חומץ יין לבן
סוכר (לא חובה)
הכנת הקציצות:
קולים את החציל בתנור עד שמתרכך. מסירים את הקליפה ומניחים על מסננת כדי להיפטר מהנוזלים.
קוצצים היטב את החציל ומניחים בקערת ערבוב.
מוסיפים את שאר הרכיבים ומערבבים היטב.
מוסיפים מלח לפי הצורך.
מחממים סיר עם שמן לטיגון ל-150 מעלות לערך.
מכדררים כדורים קטנים (כ30 גר') ומטגנים עד שהכדורים מזהיבים בשמן. יש לבדוק את הקציצה הראשונה ולוודא שהיא אכן מבושל מבפנים. במידה והקציצה כהה מדי בחוץ ועדיין לא מבושל בפנים יש להנמיך את הלהבה ולחכות כמה דק' לפני שממשיכים לטגן עד שהשמן יתקרר.
מסירים את הקציצות מהשמן ומעבירים לצלחת עם נייר סופג ומניחים להתקרר מעט.
הכנת הסלסה:
קוצצים דק את העגבניות והבצל הסגול.
מוסיפים ת עלי הבזיליקום הקצוצים.
מתבלים במלח, שמן זית, חומץ, פלפל לבן וממש מעט סוכר.
מערבבים פנימה את הקציצות ונותנים להן לספוג את הרוטב.
מגישים יחד עם הסלסה בטמפ' החדר.
Comments