top of page

ריזוטו קרם אפונה

+ באיטליה
Tuesday, July 6, 2021

זמן קריאה

חיפוש

עודכן: 27 באוג׳ 2022

על מנת הריזוטו אין מה להכביר במילים, כאן השף דוד שושן מכין גרסה ירוקה עם קרם אפונה, להכנת ריזוטו איטלקי כהלכתו, כל הסודות בפנים



מצרכים ל-2 סועדים:

  • 150 גר' אורז – Carnaroli

  • 1 בצל שאלוט

  • 150 גר' אפונים

  • 30 גר' פרמז'ן מגורר

  • 20 גר' חמאה

  • יין לבן

  • שמן זית

  • מלח


לציר ירקות:

  • 1 בצל בינוני

  • 3 גזרים

  • 1 גבעול גזר


ריזוטו קרם אפונה - צילום: דוד שושן

אופן ההכנה:

בסיר מחממים כף שמן זית ומוסיפים את ירקות הציר. מנמיכים לאש בינונית ומערבבים כ-2 דקות.


מוסיפים 1 ליטר מים מביאים לרתיחה ומנמיכים את האש.

קוצצים דק את השאלוט


בסיר קטן:

מחממים כף שמן זית וצולים את השאלוט הקצוץ על אש בינונית נמוכה עד שמזהיב.

מוסיפים את האפונים ומערבבים כדקה.

מוסיפים מצקת מהציר ומעט מלח.


מבשלים כ-3 דקות, טוחנים ומסננים את המחית.


במחבת רחבה ונמוכה:

מחממים 1 כף שמן זית ומוסיפים את האורז וצולים עד שמתחם תוך כדי ערבוב.

מוסיפים 2 כפות יין לבן ומנמיכים את האש לאש בינונית ומערבבים עד שהיין נספג.

מוסיפים מצקת מציר הירקות בכל פעם ומערבבים. כאשר הנוזלים באורז מצטמצמים מוסיפים עוד מצקת וממשיכים לערבב.


לאחר כ - 12 דקות בישול מוסיפים את מחית האפונה ומערבבים. נזהרים לא להוסיף יותר מדי נוזלים בשלב זה.

כשהאורז מוכן (18 דקות בישול לערך - האורז צריך להיות "אל דנטה" לא רך מדי)

מוסיפים את הפרמז'ן והחמאה מערבבים עד שמסמיך ומוזגים לצלחת.

ניתן להוסיף מעט פלפל שחור מעל.


220 צפיות0 תגובות

פוסטים קשורים

Comments


סלט כוסמין קייצי
Monday, July 17, 2023
פסטה (טרייה) בלימון
Sunday, July 9, 2023
ריזוטו אספרגוס
Sunday, July 9, 2023
פסטה בתנור ברוטב פלפלים
Sunday, July 9, 2023
ניוקי תפוחי אדמה ברוטב עגבניות צלויות ומוצרלה (אלה סורנטינה)
Sunday, July 9, 2023
סלט פסטה, פסטו עגבניות מיובשות ואורוגולה
Sunday, July 9, 2023
חציל בכרכרה - מתכון
Tuesday, May 24, 2022
פפרדלה פטריות יער
Wednesday, April 27, 2022
רביולי תרד וריקוטה - ברוטב אגוזים וחמאה
Monday, April 18, 2022
מרק ריבוליטה
Tuesday, March 1, 2022
מתכון לקנדרלי
Tuesday, February 8, 2022
ספגטי אליו אוליו פפרונצ'ינו ‏
Tuesday, February 1, 2022
לזניה תרד ופסטו
Tuesday, January 25, 2022
מרק מינסטרונה
Wednesday, January 19, 2022
מאפה ארטישוק ירושלמי וקייל
Saturday, December 11, 2021
ליקוט ערמונים וקרם כתום
Saturday, December 11, 2021
סלט שומר ותפוז
Tuesday, July 6, 2021
רביולי עשבים עם רוטב אגוזים
Tuesday, July 6, 2021
פשטידת גבינות ותרד
Tuesday, July 6, 2021
ניוקי אלה רומאנה על קרם אפונה
Tuesday, July 6, 2021
צָ'אוּדֶדָה - סלט ארטישוק ותפוח'א
Tuesday, July 6, 2021
פרחי קישוא ממולאים
Tuesday, July 6, 2021
פיאדינה - פיתה איטלקית
Tuesday, July 6, 2021
פאנצנלה - סלט טוסקני
Tuesday, July 6, 2021

עשוי לעניין אותך

דוד שושן | שף

1

מתעניינים

עליך להתחבר על מנת לצפות בתוכן זה

ההרשמה לאתר בחינם.

התחברות | הרשמה
bottom of page