top of page

לזניה ארטישוק ופטריות

+ באיטליה
Monday, July 5, 2021

זמן קריאה

חיפוש

עודכן: 13 ביולי 2023

לזניה צמחונית עם ארטישוק משומר ופטריות, היא מנה נהדרת בתור מנה ראשונה. הכינו את הלזניה לפי הדרכתו של השף דוד שושן, לפי כל הכללים של המטבח האיטלקי מהכנת הפסטה הטרייה ועד התוצאה הסופית המרשימה



מצרכים ל-6 סועדים:

  • 150 גר' בצק פסטה טרייה עם ביצים (ניתן לצפות בווידאו)

  • 5 ראשי ארטישוק משומר

  • 200 גר' פטריות (טריות או קפואות) ניתן לשלב מס' סוגים.

  • 1 בצל קטן

  • 100 גר' פרמז'ן מגורר

  • מעט חמאה

לבשמל:

  • 50 גר' קמח לבן

  • 50 גר' חמאה

  • 500 מ"ל חלב

לזניה ארטישוק ופטריות
לזניה ארטישוק ופטריות - צילום: דוד שושן

אופן ההכנה:

מכינים את בצק הפסטה, מכסים בניילון נצמד ומניחים במקרר לחצי שעה לפחות.


מחממים מחבת וממיסים את החמאה.

פורסים את הבצל דק ומטגנים על אש בינונית נמוכה כ: 3 דקות.


מסננים את ראשי הארטישוק מהשמן וחוצים לרבעים או שישיות.

חותכים את הפטריות לפרוסות דקות או ריבועים (אם משתמשים בקפואות מומלץ להפשיר אותן קודם לכן ולסנן מנוזלים).


מבשלים את הארטישוק יחד עם הבצל, מערבבים קלות ומוסיפים את הפטריות. מערבבים, ומבשלים כ: 6-7 דקות נוספות עד שהפטריות הגירו את הנוזלים שבהן והם הצטמצמו כמעט לחלוטין.


בשלב זה מומלץ לטעום את התערובת ולהוסיף מלח אם צריך (לרוב, הארטישוק מלוח מספיק ואין צורך).

מרדדים את בצק הפסטה עד לעובי הדק ביותר וחותכים לפי מידת התבנית שבה נשתמש.


מרתיחים מים בסיר עם מעט מלח גס ומבשלים את עלי הפסטה. מסירים מהמים ומניחים על משטח עם מעט שמן על מנת שלא ידבקו.



הכנת הבשמל:

בסיר קטן ממיסים את החמאה ומוסיפים את הקמח. מערבבים היטב עד שמתקבלת עיסה אחידה. מוסיפים את החלב ומערבבים היטב בעזרת מטרפה. מנמיכים את הלהבה וממשיכים לערבב עד שהתערובת מסמיכה למרקם קרם עדין.



הרכבת הלזניה:

מורחים שכבת בשמל דקה על תחתית התבנית ומעליה מניחים עלה פסטה. יוצקים שכבת בשמל נוספת ומפזרים אותה באופן אחיד על פני העלה. מניחים מעל את תערובת הארטישוק והפטריות ושכבת בשמל נוספת. מפזרים פרמז'ן מגורר באופן אחיד על פני התבנית ומכסים בעלה פסטה נוסף.

חוזרים על התהליך ומכינים שלוש שכבות ועל השכבה האחרונה מפזרים רק בשמל ופרמז'ן.

אופים בתנור שחומם מראש ל-170 מעלות ל-30 דק'.

מומלץ לאפות ב20 הדק' הראשונות בחלק התחתון של התנור ולשים תבנית שתכסה את החום העליון. ב-10 דק' האחרונות ניתן להסיר את התבנית ולחשוף את הלזניה לחום עליון על מנת שתשחים מעט.

134 צפיות0 תגובות

פוסטים קשורים

Comments


סלט כוסמין קייצי
Monday, July 17, 2023
פסטה (טרייה) בלימון
Sunday, July 9, 2023
ריזוטו אספרגוס
Sunday, July 9, 2023
קאפונטה סיציליאנית
Sunday, July 9, 2023
פסטה בתנור ברוטב פלפלים
Sunday, July 9, 2023
ניוקי תפוחי אדמה ברוטב עגבניות צלויות ומוצרלה (אלה סורנטינה)
Sunday, July 9, 2023
פיצה ביתית בתבנית
Sunday, July 9, 2023
סלט פסטה, פסטו עגבניות מיובשות ואורוגולה
Sunday, July 9, 2023
ניוקי פריטי ממולאים ריקוטה ופיסטוק
Sunday, July 9, 2023
חציל בכרכרה - מתכון
Tuesday, May 24, 2022
מתכון לפסטה פיצ'י אראבייטה
Tuesday, May 17, 2022
פפרדלה פטריות יער
Wednesday, April 27, 2022
רביולי תרד וריקוטה - ברוטב אגוזים וחמאה
Monday, April 18, 2022
המטוגנים של רומא - מתכון לסופלי
Tuesday, March 29, 2022
פלאן פרמזן
Tuesday, March 22, 2022
עוגת תפוזים ושקדים רומאית
Tuesday, March 15, 2022
ספגטי קאצ'ו אה פפה
Wednesday, March 9, 2022
מרק ריבוליטה
Tuesday, March 1, 2022
פטוצ'ינה אלפרדו
Tuesday, February 15, 2022
מתכון לקנדרלי
Tuesday, February 8, 2022
ספגטי אליו אוליו פפרונצ'ינו ‏
Tuesday, February 1, 2022
לזניה תרד ופסטו
Tuesday, January 25, 2022
מרק מינסטרונה
Wednesday, January 19, 2022
נפלאות השום האדום
Saturday, December 11, 2021

עשוי לעניין אותך

דוד שושן | שף

1

מתעניינים

עליך להתחבר על מנת לצפות בתוכן זה

ההרשמה לאתר בחינם.

התחברות | הרשמה
bottom of page