לזניה צמחונית עם ארטישוק משומר ופטריות, היא מנה נהדרת בתור מנה ראשונה. הכינו את הלזניה לפי הדרכתו של השף דוד שושן, לפי כל הכללים של המטבח האיטלקי מהכנת הפסטה הטרייה ועד התוצאה הסופית המרשימה
מצרכים ל-6 סועדים:
150 גר' בצק פסטה טרייה עם ביצים (ניתן לצפות בווידאו)
5 ראשי ארטישוק משומר
200 גר' פטריות (טריות או קפואות) ניתן לשלב מס' סוגים.
1 בצל קטן
100 גר' פרמז'ן מגורר
מעט חמאה
לבשמל:
50 גר' קמח לבן
50 גר' חמאה
500 מ"ל חלב
אופן ההכנה:
מכינים את בצק הפסטה, מכסים בניילון נצמד ומניחים במקרר לחצי שעה לפחות.
מחממים מחבת וממיסים את החמאה.
פורסים את הבצל דק ומטגנים על אש בינונית נמוכה כ: 3 דקות.
מסננים את ראשי הארטישוק מהשמן וחוצים לרבעים או שישיות.
חותכים את הפטריות לפרוסות דקות או ריבועים (אם משתמשים בקפואות מומלץ להפשיר אותן קודם לכן ולסנן מנוזלים).
מבשלים את הארטישוק יחד עם הבצל, מערבבים קלות ומוסיפים את הפטריות. מערבבים, ומבשלים כ: 6-7 דקות נוספות עד שהפטריות הגירו את הנוזלים שבהן והם הצטמצמו כמעט לחלוטין.
בשלב זה מומלץ לטעום את התערובת ולהוסיף מלח אם צריך (לרוב, הארטישוק מלוח מספיק ואין צורך).
מרדדים את בצק הפסטה עד לעובי הדק ביותר וחותכים לפי מידת התבנית שבה נשתמש.
מרתיחים מים בסיר עם מעט מלח גס ומבשלים את עלי הפסטה. מסירים מהמים ומניחים על משטח עם מעט שמן על מנת שלא ידבקו.
הכנת הבשמל:
בסיר קטן ממיסים את החמאה ומוסיפים את הקמח. מערבבים היטב עד שמתקבלת עיסה אחידה. מוסיפים את החלב ומערבבים היטב בעזרת מטרפה. מנמיכים את הלהבה וממשיכים לערבב עד שהתערובת מסמיכה למרקם קרם עדין.
הרכבת הלזניה:
מורחים שכבת בשמל דקה על תחתית התבנית ומעליה מניחים עלה פסטה. יוצקים שכבת בשמל נוספת ומפזרים אותה באופן אחיד על פני העלה. מניחים מעל את תערובת הארטישוק והפטריות ושכבת בשמל נוספת. מפזרים פרמז'ן מגורר באופן אחיד על פני התבנית ומכסים בעלה פסטה נוסף.
חוזרים על התהליך ומכינים שלוש שכבות ועל השכבה האחרונה מפזרים רק בשמל ופרמז'ן.
אופים בתנור שחומם מראש ל-170 מעלות ל-30 דק'.
מומלץ לאפות ב20 הדק' הראשונות בחלק התחתון של התנור ולשים תבנית שתכסה את החום העליון. ב-10 דק' האחרונות ניתן להסיר את התבנית ולחשוף את הלזניה לחום עליון על מנת שתשחים מעט.
Comments